Nova vozila za DVD Gornja Jelenska i DVD Donja Vlahinička

Na osnovu plana nabave vatrogasne opreme za ovu 2021.godinu Vatrogasna zajednica Grada Popovača je u Gornjoj Jelenskoj izvršila primopredaju dva vatrogasna kombi vozila Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Gornja Jelenska i Donja Vlahinička za prijevoz vatrogasaca i opreme.

Ispred Grada Popovače, koji je, kako ističu iz Vatrogasne zajednice, najzaslužniji da su se za ista osigurala značajna novčana sredstva, svečanosti je nazočio gradonačelnik Josip Mišković.

Vozilo za DVD Gornju Jelensku u potpunosti je financirano iz sredstava Vatrogasne zajednice grada Popovače dok je vozilo za DVD Donju Vlahiničku donirano iz programa vlade RH u sklopu projekta financiranog preko Ministarstva poljoprivrede.  Također, pri kraju je i realizacija nabave još tri takva vozila za društva u Popovači, Voloderu i Potoku.

U svojem obraćanju, Zvonimir Kondres, predsjednik VZG-a Popovača se osvrnuo na rad društava i potrebu za obnovom vatrogasne opreme koja se u puno navrata pokazala itekako potrebitom kako u vatrogasnim intervencijama, radu sa djecom i mladima ali i u elementarnim nepogodama koje su nam obilježile protekli period kroz poplave, potres i dalje prisutnu covid pandemiju. Izrazio je vrlo dobru suradnju sa gradom Popovača i razumijevanje gradskih struktura za potrebama vatrogasaca u nabavi nove i potrebite opreme.

Svojim riječima podrške i zahvale još su se prisutnim vatrogascima i gostima također obratili Zapovjednik Željko Ovčar i predsjednici društava koja su dobila vozila Ivica Pančić -Gornja Jelenska i Dražen Kocet –Donja Vlahinička.

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković je tom prilikom naglasio da je svaka uložena kuna u vatrogastvo grada Popovače višestruko vraćena kroz aktivnosti vatrogasne zajednice i da je ponosan na rad iste i svoju davno donesenu odluku da sudjeluje u razvoju vatrogasne zajednice i dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su glavni nosioci kulturnih, športskih i društvenih događanja u svojim mjestima. „Ako se osvrnemo samo u skorije vrijeme od potresa i pandemije jasno je da su u takvim situacijama vatrogasci među prvima spremni pomoći i reagirati na stručan i djelotvoran način“ – istaknuo je gradonačelnik Mišković javno im zahvalivši na tome.

Grad Popovača i dalje ima planove pomagati i razvijati vatrogastvo daljnjim aktivnostima  među kojima se ističu obnove i izgradnje vatrogasnih domova i nabave vatrogasne opreme, te osnivanje javne vatrogasne postrojbe.

Svečanosti primopredaje vozila svojom prisutnošću pridonio je i upravitelj Župe sv. Ivana krstitelja iz Gornje Jelenske, vlč.Marijan Koren koji je posvetio oba vozila i vatrogascima poželio da ih u njihovome radu čuva dragi Bog i njihov zaštitnik Sveti Florijan.