Miško Šklempe kreće u utrku za gradonačelnika Popovače

Građani Popovače gradonačelnika će na lokalim izborima izabrati između četiri kandidata: Saše Jagarčeca, Josipa Miškovića, Romana Rosavca i Miška Šklempe. Svoje kandidature javno su predstavila prva tri kandidata, dok Miško Šklempe, kandidat HSS-a, o svojem je programu i ciljevima progovorio tek nakon predaje kandidature.

Šklempe je poljoprivrednik s područja Donje Gračenice, predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka. Oženjen, ponosan otac i djed, za kandidaturu se odlučio isključivo zbog boljitka svih stanovnika Grada Popovače, kako onih u samom centru Grada, tako i onih u ruralnim naseljima. Kako ističe, kao gradonačelnik, svoju bi dužnost obavljao volonterski. „Moj tim čine mladi i iskusni ljudi, ljudi koji vide da ovaj grad ima potencijala i koji u idućem proračunskom razdoblju EU fondova  mogu postići puno više za boljitak svih mještana. Želja mi je da pokažemo da se može drugačije, stoga obećajemo samo realne stvari. Želja nam je da svi stanovnici imaju istu poziciju, posebice kada je riječ o našim mladim obiteljima. Prije svega, želja nam je da sve bude transparentno.“ – pojasnio je svoj program pod sloganom “Popovača jednaka svima”.

Naglasio je i kako su predizborna obećanja nekih kandidata nerealna, a posebice ne smatra ispravnim da se u predizborno vrijeme hvale suradnjom s Vladom i mjerama koje provodi Vlada.  Nada se da će građani prepoznati prave vrijednosti i da će ih izabrati i na izborima. Kandidat za njegova zamjenika je Zvonimir Dravinac.