Kandidati za gradonačelnika Popovače

Na predstojećim lokalnim izborima građani Popovače za čelnu će poziciju u Gradu birati između četiri kandidata: Saše Jagarčeca, Josipa Miškovića, Romana Rosavca i Miška Šklempe.

SAŠA JAGARČEC (SDP)

Saša Jagarčec, predsjednik GO SDP-a kandidat je te stranke koja će u koaliciji s CENTROM izaći na predstojeće lokalne izbore. Oženjen, ponosan otac, strastveni skijaš i planinar.

„U Popovači sam rođen i odrastao, znam svaki njen kutak i predio njenih naselja. Znam za sve ono dobro, ali i ono loše što tišti građane. Spreman sam slušati dobre ideje i surađivati sa svima za dobrobit ovog kraja. Ljude koje samo okupio i koji sa mnom marljivo rade na planu razvoja našeg Grada, stručni su i kompetentni, ali prije svega imaju snagu onu ljudsku i moralnu. Svjestan sam da će trebati puno truda, muke i rada da pokrenemo ovaj naš Grad, ali zajedno mi to možemo! “- poručuje Saše Jagarčec.

U izbornu utrku ide s program pod sloganom “Jer voliš Popovaču” iz kojeg kao najvažniju stavku najavljuje javno objavljivanje svake utrošene kune iz gradskog proračuna. Također, ističe kako će se zalagati za besplatne udžbenike za srednjoškolce, rad pedijatra, otvorenje doma za starije, razvoj vinskog i lovnog turizma, poticanje stanogradnje i kupnje nekretnina mladim obiteljima, smanjenje komunalnog doprinosa, komunalne naknade i naknade za grobna mjesta, olakšano poslovanje tvrtkama koje će zapošljavati Popovčane te bolje iskorištavanje poslovnih zona.

Kandidatkinja za njegovu zamjenicu je Nataša Šarčević.

JOSIP MIŠKOVIĆ (HSP)

Josip Mišković na čelu Popovače je četiri mandata, te je prvi gradonačelnik tog Grada u povijesti. Na predstojećim izborima uz potporu svog HSP-a uživa i potporu HSLS-a i Domovinskog pokreta.

„S ponosom možemo reći da smo uspjeli ostvariti gotovo 100-postotnu pokrivenost vodovodnom mrežom. Preko 30 mln kn iznose izdvajanja za održavanje i unaprjeđenje komunalnog sustava“- naglašava je Mišković te dodaje da će se projektom Aglomeracija Popovača u narednom periodu osigurati izgradnja 54 km kanalizacijske mreže te pročišćivača za vodu. Podsjeća i kako je u ovom mandatu izvršeno proširenje Dječjeg vrtića u Popovači, a u narednom se riješava vrtić u Voloderu čime će se zadovoljiti sve potrebe predškolskog odgoja. Grad je, iako nije osnivač tih ustanova, sudjelovao u energetskoj obnovi škola, na unapređenju uvjeta boravka djece u školskim objektima kroz brojne kapitalne investicije, te je uložio više od 12 milijuna kuna u izgradnju i opremanje nove školske sportske dvorane kako bi se osigurali svi potrebni uvjeti za rad sportskih udruga i građana. Potpora u tom segmentu će se i nastaviti, a ulagat će se i u projekt ispostave osnovne glazbene škole te ispostave veleučilišta.

„Nastavljamo izgradnju pješačkih staza i ulaganja u održavanje i modernizaciju cesta. Krećemo u izgradnju spojne ceste Kolodvorska-Sisačka ulica, rekonstrukciju trga u samom središtu Popovače te preseljavanje gradske uprave. Završavamo izgradnju gradske tržnice i nastavljamo uređivati pripadajuću zgradu za potrebe ispostava obrazovnih ustanova te javnih službi, proširenje Gospodarske zone Mišička, poticanje poljoprivrednika i poduzetnika, a stvorili smo i sve značajne infrastrukturne preduvjete za razvoj turističke djelatnosti.“- naglasio je.

Najavljuje i smanjenje cijene odvoza otpada, te daljnja ulaganja u Komunalne servise i proširivanje djelatnosti. „Nastavit ćemo ulagati u povećanje zdravstvenog standarda kroz financiranje laboratorijskih pretraga u NPB Popovača, kao i sufinanciranje rada Ispostave Zavoda za javno zdravstvo. Osigurat ćemo dodatna sredstva za poboljšanje zdravstvene zaštite naše djece i vratiti logopeda kojeg smo doveli. Kontinuirano vodimo sustavnu skrb i o našim sugrađanima starije životne dobi kao i o onima u potrebi. Uspješno smo proveli projekt ZAŽELI, a s obzirom da se ova inicijativa pokazala odličnom, ponovno smo aplicirali taj prijedlog na natječaj i uskoro očekujemo nastavak“- ističe Mišković.

„U potpunosti smo isplanirali 24 projekta koji čine naš program EUROPSKA POPOVAČA koji će nam omogućiti daljnje povlačenje sredstava iz EU fondova. Zajedno smo proteklih godina uspjeli stvoriti stabilan i grad koji sigurno ide naprijed. Uvjeren sam da ćemo i u sljedećem mandatnom razdoblju i dalje zadržati taj smjer stalnog napretka i razvoja“- zaključuje Josip Mišković.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika koalicije HSP-HSLS-DP je Lovro Miklaužić.

ROMAN ROSAVEC (HDZ)

HDZ -ov kandidat za gradonačelnika Popovače je dr.sc.Roman Rosavec, aktualni zamjenik sisačko-moslavačkog župana. Na lokalne izbore izaći će uz potporu Hrvatske stranke umirovljenika.

Njegov izborni program nosi naziv “U nove pobjede s novim idejama”, a Popovaču će učiniti uspješnijom, boljom i kvalitetnijom sredinom za život.

Osim rješavanja aktualne problematike uz pomoć Mjesnih odbora te pokretanja tjednika Kronika Popovače, kao važne ciljeve Rosavec ističe nastavak održavanja i izgradnje komunalne infrastrukture, kao i nastavak ulaganja u odgojno-obrazovne ustanove i mlade. „Gotovo 80 milijuna kuna je spremno za ulaganja u aktualni Dom kulture koji će kasnije biti renoviran

i prenamijenjen u Poslovni centar i središte RO-CE-PO centra, ali i Pučko otvoreno učilište kako bismo pružili niz dodatnih mogućnosti i da konačno Popovača, obzirom da nosi naziv „grad“, da to uistinu i bude.“ – istaknuo je Rosavec.

Najavio je i povećanje zdravstvenog i socijalnog standarda pružanjem dodatnih usluga u prostoru postojeće zgrade Doma zdravlja ali i izgradnjom centra za starije osobe.  Također, najavio je i izgradnju multifunkcionalnog sportsko rekreacijskog centra kao i formiranje turističkog ureda. Osim toga, važnost u programu posvećena je i razvoju gospodarstva pa tako i projektu izgradnje Hrvatske kuće vina, izgradnji Poljoprivredno logističko distributivnog centra te nastavku promocije OPG-ova i razvoja Poslovne zone, ali i oformljavanja gospodarskog kluba, pri čemu bi pomoć bila pružana od  strane vlastite razvojne agencije PO-RA koju planira oformiti. Posebna bi se pažnja posvetila braniteljima za čije bi potrebe bio izgrađen Veteranski centar, a oformila bi se i profesionalna vatrogasna postrojba. Također, pažnja bi bila posvećena i uređenju centra grada.

Kandidat za njegova zamjenika je Igor Kovačević.

MIŠKO ŠKLEMPE (HSS)

HSS-ov kandidat za gradonačelnika, poljoprivrednik s područja Donje Gračenice, predsjednik je Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka. Oženjen, ponosan otac i djed, za kandidaturu se odlučio isključivo zbog boljitka svih stanovnika Grada Popovače, kako onih u samom centru Grada, tako i onih u ruralnim naseljima. Kako ističe, kao gradonačelnik, svoju bi dužnost obavljao volonterski. „Moj tim čine mladi i iskusni ljudi, ljudi koji vide da ovaj grad ima potencijala i koji u idućem proračunskom razdoblju EU fondova  mogu postići puno više za boljitak svih mještana. Želja mi je da pokažemo da se može drugačije, stoga obećajemo samo realne stvari. Želja nam je da svi stanovnici imaju istu poziciju, posebice kada je riječ o našim mladim obiteljima. Prije svega, želja nam je da sve bude transparentno.“ – pojasnio je.

Naglasio je i kako su predizborna obećanja nekih kandidata nerealna, a posebice ne smatra ispravnim da se u predizborno vrijeme hvale suradnjom s Vladom i mjerama koje provodi Vlada.  Nada se da će građani prepoznati prave vrijednosti i da će ih izabrati i na izborima. Kandidat za njegova zamjenika je Zvonimir Dravinac.

Kandidacijske liste za Gradsko vijeće te više informacija o izborima možete pronaći na slijedećoj poveznici: https://www.popovaca.hr/lokalni-izbori-2021.