Josip Mišković dobio potporu za još jedan mandat na čelu Popovače

Josip Mišković (HSP) po peti je puta dobio povjerenje građana  Popovače te će funckiju gradonačelnika obavljati i u naredne četiri godine. Njegov će zamjenik biti Lovro Miklaužić.

Prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva Josip Mišković (HSP) osvojio je 51,70 %, odnosno ukupno 3051 glasova birača. Roman Rosavec (HDZ) osvojio 45,65%, odnosno 2694 glasova. Nevažećih listića je bilo 156 odnosno 2,64%.

Podsjetimo kako je koalicija HSP-HSLS-DP osvojila 6 vjećnićkih mjesta, te je uz potporu koalicije SDP-CENTAR osigurala većinu u Gradskom vijeću.

Gradonačelnik Josip Mišković zadovoljan je izbornim uspjehom.   „Prije svega zahvaljujem svim popovačnkama i popovčanima što su izašli na izbore u velikom broju. To je znak da im je stalo do Popovače! Posebno zahvaljujem svim građanima koji su glas dali meni i mom zamjeniku kako bi nastaviti graditi i razvijati našu Popovaču. Želim čestitati i svome protukandidatu, iza nas je kampanja, koju neću više uopće spominjati. Našim građanima poručujem kako više nema podjela, svi smo popovčani i učinit ću sve da naša Popovača ide dalje. U ovoj kampanji nismo išli s nerealnim projektima i iza obećanja koja smo dali građanima stojim. Moj tim i ja učinit ćemo sve da projekte koje smo građanima predstavili i realiziramo.“ – istaknuo je gradonačelnik.

Na izbornoj pobjedi čestitao mu je i protukandidat Roman Rosavec. „Mogu potvrditi kako građani Popovače ne žele još promjene i stoga koristim prigodu da čestitam starom-novom gradonačelniku i da mu zaželim puno uspjeha u radu, a svim građanima želim da uživaju u plodovima toga rada i nadam se da ćemo svi zajedno ići u bolju budućnost.“

Najveću potporu birača Popovače od kandidata za župana dobio je Ivan Celjak (HDZ). Glas mu je dalo 4189 građana, odnosno njih  71,30%, dok je Daniel Berdais (nezavisni) glas dobio od 1391  građana, odnosno njih 23,68%.

Rezultat je komentirao i Roman Rosavec, donedavni zamjenik župana i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Popovača. „To je bilo očekivao, ipak je Grad Popovača desno orjentiran. Čestitam svom dodadašnjem kolegi Celjaku i želim mu puno uspjeha u vođenju županije te smatram da ga puno posla očekuje.“

Novoizabranom županu čestitao je i gradonačelnik Popovače Josip Mišković. „Ivan Celjak preuzima zaista jednu tešku i odgovornu funkciju. To je bila i moja vizija i želja. Čovjek ima jednu veliku snagu i Hrvatska stranka prava će mu u potpunosti pomoći u realizaciji njegovih projekata. Zajedno smo u Županijskoj skupštini i mislim da ćemo zajedno uspjeti napraviti ono što svi želimo, a to je da se naša Sisačko-moslavačka županija pokrene s dna razvijenosti.“

Na ukupno 18 biračkih mjesta u Gradu Popovači izašlo je 5902 birača, što predstavlja izlaznost od 60,37%,  što je za oko 4,5 % više u odnosu na 1. krug lokalnih izbora. To je i rekordna izlaznost birača u Sisačko-moslavačkoj županiji.