Ivan Celjak (HDZ) novi je župan Sisačko-moslavačke županije

Ivan Celjak (HDZ) novi je župan Sisačko-moslavačke županije, a njegov je zamjenik Mihael Jurić.

Prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva Ivan Celjak (HDZ), kandidat za župana koalicije HDZ-HSLS-HSS-HSP-HKS-HNS- HSU osvojio je68,76 %,odnosno ukupno 37 713 glasova birača. Daniel Berdais, nezavisni kandidat koji uvažava potporu SDP-a, Centra, Laburista, HDRS-a, Zelene alternative – OraH-a, osvojio 27,43%, odnosno 15 049 glasova. Nevažećih listića je bilo 2.087 odnosno 3,80%.

Podsjetimo i kako je HDZ-ova koalicija s nositeljem Ivanom Celjakom u 1. krugu izbora osvojila samostalno većinu u Županijskoj skupštini i od 37 vijećnika imat će ih 21.

Novooizabrani župan zadovoljan je postignutim rezultatom te najavljuje kako već od danas kreće s provedbom programa koji je prezentirao građanima.   „Želim zahvaliti svim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije koji su nas podržali u 2. krugu izbora. Tek nas sada čeka pravi posao i tek sada krećemo u pravi početak. Iako su nam rezultati u prvom krugu, kada smo osvojili 48,60% glasova u konkurenciji sa još 5 kandidata, dali za pravo da očekujemo i dobar rezultat u drugome krugu, mi smo ponovno obišli sve općine i gradove u našoj županiji. Razgovarali smo s ljudima i pokušali smo da do što većeg broja građana dođe informacija o našem programu i o našem timu, i ljudi su to prepoznali i podržali su nas. U narednom razdoblju pozivam sve općinske načelnike i gradonačelnike na suradnju, te poručujem kako će Sisačko-moslavačka županija biti partner svim stanovnicima županije.“

Ivanu Celjaku čestitao je i protukandidat Daniel Berdais poručivši mu kako ga poziva na ono što je govorio u svojoj kampanji: „To je obnova odmah i sada, jer to je ono prvo što trebamo riješiti, te mu želim svu sreću u rješavanju tih problema“.

Na ukupno 336 biračkih mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji izašlo je 54 855 birača, što predstavlja izlaznost od 39,44%, što je za 8,5% manje u odnosu na 1. krug lokalnih izbora.

Naslovna fotografija: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL