Čestitka gradonačelnika Kutine Zlatka Babića

Povodom Dana državnosti gradonačelnik Kutine Zlatko Babić uputio je građanima čestitku slijedećeg sadržaja:

Drage Kutinčanke i Kutinčani,

30. svibnja obilježavamo Dan državnosti kada je 1990. godine konstituiran prvi demokratski izabran višestranački Sabor i u spomen na povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti kroz stoljeća.

Volja hrvatskog naroda iskazana je na prvim višestranačkim izborima koji su nas odveli putem osamostaljenja, suverenosti i međunarodnog priznanja.  Nedavni lokalni izbori još jednom su nam pokazali snagu demokracije, volje našeg naroda, rada za bolje sutra te vjeru u našu Hrvatsku. Prava koja smo obranili 90-ih ne smijemo uzimati zdravo za gotovo, naročito ne pravo na odabir naših predstavnika, izražavanje naše suverenosti i državnosti Republike Hrvatske.

Na putu osamostaljenja mnogi su dali najviše što su imali, naši branitelji su svoje živote utkali u temelje naše države i društva. Njihovu žrtvu ne smijemo zaboraviti te ih se prisjećamo s najvećim poštovanjem njihove hrabrosti, odlučnosti i ustrajnosti.

Protekle četiri godine dokazali smo kako zajedništvo, uvažavanje tuđih mišljenja i rad doprinose našem društvu. U iduće četiri godine nastavit ćemo tim putem, još jače i ustrajnije za naš grad.

Drage sugrađanke i sugrađani, u ime Grada Kutine i u svoje osobno ime od srca vam čestitam Dan državnosti.