Župan Ivo Žinić posjetio je petrinjski Odsjek Učiteljskog fakulteta

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić posjetio je u Petrinji Odsjek Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kako bi s čelnicima Fakulteta obišao zgradu oštećenu u potresu i upoznao se s razmjerima oštećenja te pružio svoju podršku.

Prodekan Marko Badrić prokomentirao je trenutnu situaciju i stanje fakulteta istaknuvši da je zgrada u fazi procjene statičkog stanja koje će biti gotovo kroz nekoliko dana. Nada se da će kroz mjesec dana biti gotov projekt obnove, jer po završetku tog posla pristupilo bi se i samim radovima. Nastava je trenutno organizirana online sukladno epidemiološkim mjerama zbog čega oštećenje fakulteta ne predstavlja značajnije probleme u izvođenju predavanja, a vježbe u sklopu obrazovanja održavaju se u školama koje su dale svoje prostore na raspolaganje studentima.

Župan je prilikom obilaska naglasio kako je  zgradu fakulteta posjetio još ranije, odmah nakon potresa 28. prosinca kada nisu ni očekivali velika oštećenja koja su uslijedila sljedećeg dana, 29. prosinca uslijed novog razornog potresa. Rekao je kako se čini sve da se organizira nastava u nekim alternativnim prostorima, ali i da bi uz dobru organizaciju i odabir dobrog izvođača, bilo moguće kroz godinu dana ponovno useliti u zgradu Odsjeka u Petrinji.

Župan je u ovoj prigodi s prodekanom Badrićem razgovarao i o gradnji učeničkog doma. „Projektna je dokumentacija završena, u fazi smo izdavanja građevinske dozvole, a onda možemo krenuti i u prikupljanje financijskih sredstava za gradnju“- rekao je župan Ivo Žinić.