Željko Kasik ponovno izabran za predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Popovače

Zajednica sportskih udruga Grada Popovače održala je izbornu skupštinu na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Željko Kasik. Prvim dopredsjednikom imenovan je Ivan Šarčević, a drugim dopredsjednikom Zdravko Bartolić.

U okviru svog osvrta na rad u proteklom razdoblju predsjednik Zajednice Željko Kasik izrazio je žaljenje činjenicom da je uslijed okolnosti vezanih za epidemiju koronavirusa izostao velik broj planiranih aktivnosti. Kao i proteklih godina, Zajednica je svoj rad usmjerila na poticanje i promociju sporta, provedbu sportskih aktivnosti za djecu i mladež, stvaranje uvjeta za provedbu sportskih priredbi, sustava domaćih natjecanja, te općom i posebnom zdravstvenom zaštitom sportaša. Posebna pažnja posvećivala se i skrbi o sportskim objektima od značaja za sport na području Grada Popovača, bavljenje sportsko- rekreacijskim aktivnostima građana i braniteljske populacije, kao i drugim sportskim aktivnostima koje su u funkciji unapređenja i čuvanje zdravlja te podizanje psiho-fizičkih sposobnosti građana.

„Najviše financijskih sredstava zahtijeva nam osiguranje sredstava za redovno takmičenje klubovima na osnovu utvrđenih kriterija. U našem gradu djeca su uključena u nogomet, rukomet, kickboxing, a pomlađuju se i kuglaši. Nažalost, ugasili su se pogoni mladeži NK Dinamo Osekovo, ali s druge strane veseli činjenica da je NK Jelengrad oformio još jedan pogon mladeži, te da je NK Mladost Gornja Gračenica formirala dva pogona mladeži. Također imamo najavu NK Ekonomik Donja Vlahinička o pokretanju rada s jednim pogonom mladeži“- naglasio je predsjednik Zajednice Željko Kasik.

Pozdravljajući okupljene predstavnike udruga članica Zajednice, gradonačelnik Josip Mišković osvrnuo se na dodatna ulaganja koja, pored redovnih sredstava za financiranje Zajednice koja na godišnjoj razini iznose oko 900.000 kuna, Grad ulaže u kapitalne projekte uređenja sportskih objekata, a lani su iznosila oko 1,5 milijuna kuna.