Utrka putevima vinograda Gornje Gračenice

U organizaciji Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru” 200-tinjak trkača iz cijele zemlje natjecalo se u subotu 17. travnja u 5. utrci „Putevima vinograda Gornje Gračenice“ u dvije kategorije, na 5 i 10 kilometara,  a priliku za natjecanje imala su i djeca.

„Po prvi puta smo organizirali utrku na ovoj lokaciji kako bi se zbog postojećih epidemioloških mjera odmaknuli od većih sredina. Teren je zahtjevan, staza je valovita, zanimljiva i dinamična i mogu reći da je među težima u Hrvatskoj. Nama je bitno da nam dođu svi trkači, profesionalci i rekreativci koji uživaju u trčanju kako bi osjetili i upoznali našu lijepu Moslavinu i kako bi ovu priču mogli ponoviti i iduće godine.“ – rekao je Igor Vuković, predsjednik Udruge „Heroji ne umiru“.

Podršku pri organizaciji udruga maratonaca dobila je od lokalnih OPG-ovaca i obrtnika, Grada Popovače te Sisačko-moslavačke županije. Start utrke stoga je označio Roman Rosavec, zamjenik sisačko-moslavačkog župana. „Ono što me zaista veseli je dolazak velikog broja ljudi van naše županije. Organizacija ove utrke je jedan kvalitetan i hvalevrijedan potez te uistinu želim čestitati Igoru i njegovoj udruzi koja je poznata u cijeloj državi jer trče i u humanitarne svrhe, a organiziraju i ovakve utrke kako bi trčali i za svoju dušu, gušt i prijateljstvo. Siguran sam da je ovo jedan svijetli prikaz koji dokazuje da je moguće spojiti sport i turizam, a to je ono na čemu trebamo raditi i u budućnosti.“ – istaknuo je Rosavec.

Iako skromni, među najuspješnijima su bili domaći natjecatelji, članovi Atletskog kluba Moslavina iz Kutine pod trenerskom palicom Ivana Desića. U utrci na 5km za žene pobijedila je devetogodišnja Iva Mažar, dok je Tia Križanec bila je drugoplasirana, baš kao i Florijan Rožić u muškoj konkurenciji. Pobjednik u muškoj utrci na 5 km bio je Josip Oulovsky, dok su pobjede u utrci na 10km pripale Ivanu Maletiću i Heleni Gleđa.