U Popovači završena edukacija “Menadžment volontera”

Zaklada Sandra Stojić u sklopu projekta Volonterski centar uspješno je u Popovači završila edukaciju „Menadžment volontera“. Riječ je o projektu koji se provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a na kojem im je partner i Grad Popovača. Na edukaciji je sudjelovalo 6 predstavnika iz različitih organizacija civilnog društva s područja gradova Siska, Popovače i Kutine te općine Velika Ludina, koji su po završetku dobili i Potvrde o osposobljavanju za koordinatora volontera.

Kako je istaknula voditeljica edukacije Meditta Hajdinac, cilj edukacije bio je pružiti znanja i vještine potrebnih za organiziranje kvalitetnih volonterskih programa. Ona je obuhvatila izobrazbu organizatora volontiranja na temu menadžmenta volontera i osposobljavanje za koordinatora volontera, izdavanje potvrda o kompetencijama stečenima volontiranjem i promociju potvrde.

Napomenula je i kako je ova edukacija namijenjena svim organizacijama civilnog društva koje uključuju ili žele uključiti volontere u svoje aktivnosti, odnosno onima koje žele preuzeti tu ulogu, a kako je planirano, krajem svibnja održat će se i u Kutini.