U Popovači predstavljen izborni program i kandidacijske liste HSP-HSLS-DP

U Popovači je 24. travnja održana konferencija za medije na kojoj je svoj zajednički izborni program i listu predstavila koalicija gradskih organizacija Hrvatske stranke prava, Hrvatske socijalno- liberalne stranke i Domovinskog pokreta.

Ovaj tim čine marljivi i sposobni ljudi koje je društvo prepoznalo,  predvodi ga aktualni gradonačelnik Josip Mišković, a čine ga i Andrija Ričko, Zvonimir Kondres, Franjo Martinović, Nevenka Kundrata Carek, Josip Vlašić, Manuel Hanžek, Marina Dijanić, Branislav Pavličević, Valentino Florijanović, Anica Janković, Anica Sambolek, Dijana Lipovac, Marija Starčević te Anto Žilić.

Kandidat za gradonačelnika Grada Popovače Josip Mišković među ključnim projektima sljedećeg mandata najavio je gradnju dječjeg vrtića  Voloderu, završetak Tržnice te uređenje pripadajuće zgrade,  rekonstrukciju Trga I i Robne kuće, izgradnja svlačionica ŠRK Moslavac, nastavak gradnje kanalizacijske mreže te europske projekte čija je vrijednost procijenjena na oko 200 milijuna kuna.

Međutim, ono što je možda i najvažnije – Mišković je protekli mandat ne samo uveo Popovaču u 21. stoljeće, već je i pripremio za ubrzani ulaz u 23. stoljeće s obzirom da je pripremio projekte vrijedne čak 200 milijuna kuna koji će se financirati novcem iz europskih fondova.

Miškovićev program je podijeljen u čak 9 poglavlja, a sve obećano, kaže, već je sada u visokoj fazi pripreme.  „Proračun smo povećali pet puta – no i dalje to nije dovoljno za velike investicije koji nedostaju Popovači, ali zato smo marljivo radili i imamo spremne projekte koje ćemo financirati kroz fondove“ – najavio je Mišković te nabrojao tek dio od ukupno 30-ak spremnih projekata – „i to od uređenja trgova, uređenja pješačkih staza, rekonstrukcije Doma kulture, uređenje šetnica, izgradnje brojnih cesta… ali i ono najvažnije: izgradnju novog vrtića u Voloderu“.

Upravo je ovaj gradonačelnik prošle godine proširio postojeći dječji vrtić, ali – unatoč svim trendovima u Hrvatskoj – u Popovači su vrtići svake godine sve puniji, a Mišković je kao osobni zadatak preuzeo da svako dijete ima svoje mjesto u vrtiću bez lista čekanja.

Popovača subvencionira sve grane poljoprivede, a kako najavljuje Mišković – to će nastaviti raditi i dalje. „Brojni naši sugrađani za kruh svagdašnji zarađuju obradom zemlje, uzgojem povrća, brigom o stoci ili plodovima vinograda i voćnjaka. Poljoprivreda je hraniteljica svih nas i zato su naši poljoprivrednici važni ne samo Popovači, već cijeloj Hrvatskoj“, istaknuo je Mišković te najavio da se subvencioniranje poljoprivrednika u njegovom novom mandatu sigurno nastavlja, a pored Tržnice novost je i da će urediti Stočni sajam. Nastavlja se i opremanje Komunalnih servisa kako bi oni potpuno preuzeli odvoz otpada što će građanima značajno sniziti cijenu te usluge.

S postojećom gospodarsko – proizvodom zonom u Popovači Mišković ima velike planove, a već je razgovarao s potencijalnim investitorima. „Želimo otvoriti još radnih mjesta te ćemo postojeću zonu ‘Mišička’ proširiti“, ističe Mišković. „A da ćemo širenjem zone polučiti veliki uspjeh, mogu i sam potvrditi – jer već dulje vrijeme kontaktiram s inozemnim investitorima koji u Popovači, uz podršku mještana, žele realizirati velike projekte.“

 „Mi smo dokazali da se poštenim radom može i mora. Iza nas ne stoje afere, nego odrađeni projekti. Vjerujem u svoje sugrađane i samo poručujem: idemo sigurno naprijed!“ – poručio je kandidat za gradonačelnika Josip Mišković.