Radovi na groblju u Maloj Ludini

Općina Velika Ludina redovito ulaže u svoju imovinu, stoga se i ove godine provode radovi obnove i uređenja na Mjesnom groblju Mala Ludina vrijedni više od 1,2 milijuna kuna.

„Trenutno se gradi ograda, a pristupit će se i uređenju postojećeg parkirališta, kao i njegovu proširenju. Izgradnja ograde vrijedna je 630 tisuća kuna, a  projekt proširenja parkirališta kojim će groblje dobiti stotinjak novih parkirnih mjesta vrijednosti je 600 tisuća kuna.“ – ističe velikoludinski načelnik Dražen Pavlović.

Podsjetimo, uređenje groblja započelo je prošle godine, a ukupna ulaganja na razini su 1,5 milijuna kuna. „S obzirom da od izgradnje mrtvačnice, punih 20 godina, u nju nije ulagano, potrebno je bilo napraviti obrtničke radove u unutrašnjosti te na fasadi, sanirati krovište, te izmijeniti vanjske pločice. To smo uspješno odradili, a osim toga uredili smo i asfaltirali staze oko groblja, te izgradili betonske okvire. Sada na taj način prodajemo grobna mjesta, groblje je uređeno, te se više nepotrebno ne širi“  – pojasnio je Pavlović dodavši kako će krajem ove ili početkom slijedeće godine groblje poprimiti novu vizuru, dostojnu pokojnika.