M.Košćal: Cesta je vjerojatno rađena za dobrobit građana, a ne zbog tvrtke Košćal

Nastavno na natpise na internetskoj stranici Grada Popovače kako je gradonačelnik Popovače tijekom 47. sjednice Gradskoga vijeća koja je održana 7. travnja, pojasnio da je produžetak Rudničke ulice asfaltiran radi njihove tvrtke, vlasnici tvrtke Košćal d.o.o. sazvali su 10. travnja izvanrednu konferenciju za medije ispred sjedišta tvrtke.

Novinarima se obratio direktor Marko Košćal: „Želim napomenuti da nemam ništa protiv asfaltiranja bilo koje ulice na području Grada, pa tako ni nastavka Rudničke, to bi sve super bilo da nema više blata, al’ ne mogu preći preko toga što je napisano. Citiram: „Rudnička ulica asfaltirana je u dužini od 350 metara najvećim dijelom zbog potreba tvrtke Košćal koja tamo djeluje“, a moram reći da tvrtka Košćal nema tu baš nikakav interes, jer taj dio ceste ne graniči sa tvrtkom te korištenje te ceste nije niti u dugoročnom planu. Nitko iz Grada Popovače nas nije niti u jednom trenutku kontaktirao s upitom za tu cestu, pa smatramo neprimjerenim da se tvrtku Košćal uopće spominjalo ili dovodilo u kontakt s ovim radovima na sjednici Gradskoga vijeća. Cesta je vjerojatno rađena za dobrobit građana, a ne zbog tvrtke Košćal.”

Ova tvrtka ne području Grada Popovače posluje od 1994.godine, trenutno zapošljava 65 djelatnika, a kako je zaključio Marko Košćal, smatra da su zbog toga i zavrijedili da se prije ovakvih netočnih informacija komunicira s njima, te da građani imaju pravo znati da produžetak ceste nije rađen zbog njih.