Završetak tržnice u Popovači očekuje se krajem ljeta

Na nedavno održanoj 45. sjednici Gradskoga vijeća Grada Popovača aktualizirana je tema o izgradnji gradske tržnice. „U kojoj je fazi provedba projekta“ – pitala je vijećnica Jasmina Takač (SDP).

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je istaknuo kako bi završetak radova trebao bi biti u 8.mjesecu ove godine. „Trenutno imamo određenih zaostataka prema dinamici koju je izvođač dao, međutim, na zadnjoj koordinaciji imamo obećanje izvođača radova da će se povećati broj izvršitelja i ubrzati radovi kako ne bi došli do situacije da na vrijeme ne završimo. Svi znamo da EU nema milosti ukoliko se poslovi ne izvrše u roku, dakle, bit će penalizacije. To nije dobro, no, ukoliko se to dogodi, pokrenuti ćemo određene sankcije prema izvođaču. Već se pomalo vide obrisi nove tržnice i nadam se da će se sve to završiti kako je i planirano.“ – istaknuo je gradonačelnik.

Novouređeni tržni prostor bit će na gotovo  3500 metara kvadratnih, a bit će uređen na način da bude u skladu s ostatkom središta grada te će služiti za više namjena. Prije svega služit će našim OPG-ima za prodaju njihovih proizvoda. „Do otvorenja tržnice obiteljska poljoprivredna gospodarstva i poljoprivredni obrti nastavit će s prodajom po samome centru. Smatramo da to sada ne treba prekidati, no, čim se otvori tržnica, oni će za svoju prodaju imati adekvatno mjesto“ – napomenuo je gradonačelnik.

Ovo je jedan od važnijih projekata na području grada, a u njegovu se pripremu krenulo prije nekoliko godina. Grad je za njegovu realizaciju ostvario bespovratna sredstva od 5,1 milijun kuna od strane EU fondova.