U posao uveden novi dimnjačar u Velikoj Ludini

Na području Općine Velika Ludina koncesiju za obavljanje dimnjačarske službe dobilo je poduzeće „Mivegra“ d.o.o. iz Ivanić-Grada.

Dosadašnji dimnjačar raskinuo je ugovor dvije godine prije isteka zbog odlaska u mirovinu, a s obzirom da je to bilo krajem ljeta 2020. godine, vodstvo općine je to iznenadilo te su odmah krenuli u potragu za dimnjačarom koji bi bio voljan raditi na tom području.

Kako ističe načelnik Dražen Pavlović,  poznato je da su dimnjačari deficitarna zanimanja i da ih nema dovoljno, no,  kada je općina uvidjeli da postoji zainteresirani mogući koncesionar raspisala je koncesiju. „Taj postupak je dosta dugotrajan tako da smo tek početkom zime uspjeli dobiti koncesionara za dimnjačarske poslove koji je  počelo obavljati dimnjačarske poslove krajem 2020. godine.

Bilo je dosta telefonskih poziva prema tom poduzeću gdje su mještani molili pomoć dimnjačara, a na što smo ih mi upućivali. Prema razgovoru s dimnjačarom saznao sam da se on na sve te pozive javljao i promtno čistio dimnjake. Također u razgovoru s dimnjačarom dogovorili smo da će krenuti u obilazak svih objekata i ljudima ponuditi čišćenje dimnjaka, bez obzira što je već ogrjevna sezona pri kraju.

Ovaj problem nije samo prisutan u našoj općini, već i u susjednim gradovima i općinama ali svi se nadamo i očekujemo da će doći do kvalitetnog ekipiranja dimnjačarskih koncesionara i da će dimnjačarska služba svoj posao raditi na profesionalni i zadovoljavajući način.“ – pojasnio je načelnik Velike Ludine Dražen Pavlović.

Za slučaj hitnih intervencija mještani ove općine dežurnog dimnjačara mogu nazvati na broj mobitela: 099/405-6038.