Sisačkoj bolnici dvije veledrogerije uvjetovale isporuku lijekova

Nakon najave veledrogerija da će za 15 bolnica s najvećim dugom ograničiti isporuke lijekova, u sisačkoj bolnici u ponedjeljak su rekli kako su im dvije veledrogerije najavile uvjetovanu isporuku lijekova.

Tomislav Dujmenović, ravnatelj sisačke bolnice koja je teško stradala u nedavnom potresu, ustvrdio je kako stanje trenutno nije alarmantno. “Zbog postojećih zaliha za sada nemamo problema. Istina, dvije su veledrogerije isporuku uvjetovale podmirenjem duga, dok s drugima normalno surađujemo”.

Istaknuo je kako ta bolnica ne može vlastitim redovnim prihodima podmiriti dugove, jer novac koji dobivaju pokriva samo troškove plaća i putnih troškova. Dujmenović očekuje da će se problem dugovanja veledrogerijama riješiti na višoj razini.

Veledrogije upozoravaju da dugovanja bolnica i ljekarni svakodnevno rastu za 20 milijuna kuna. Kažu kako unatoč upozorenjima HUP-Koordinacije veledrogerija, nadležni iz Vlade do danas nisu poslali konkretan odgovor te su ponovno ignorirali činjenicu o rekordnom rastu duga, koji je prešao šest milijardi kuna.

Izvor: HINA