Porast nezaposlenih u županiji

Prema podacima Hrvatsko zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem veljače ove godine bez posla su bile 9 144 osobe. U odnosu na siječanj ove godine nezaposlenost je smanjena za 2 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost porasla za 4,5 posto.

Od ukupnog broja registriranih nezaposlenih osoba u Sisačko-moslavačkoj županiji, najveći broj je u Sisku gdje su bez posla 2 653 osobe, u Petrinji je bez posla 1 168 osoba, a u Kutini 1 081 osoba. Najmanju nezaposlenost ima Općina Majur gdje posao traži 55 osoba.

U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je povećana u Sisku, Kutini, Petrinji, Novskoj, Popovači, Lekeniku, Lipovljanima, Topuskom i Hrvatskoj Dubici.

Tijekom veljače ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je ukupno 611 osoba od čega je najviše osoba došlo iz prerađivačke industrije, potom iz javne uprave i obrane, trgovine na veliko i malo te iz građevinarstva. Tijekom veljače iz evidencije nezaposlenih izašlo je 798 osoba od čega je najviše osoba posao pronašlo u javnoj upravi i obrani, prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i malo te u građevinarstvu.