Edukaicja za osobne asistente i korisnike usluge u projektu Udruge OSI Kutina

Udruga OSI Kutina započela je provedbu projekta „Svaki dan uz OA olakšan 4“ koji je u potpunosti sa 1,9 mil. kn sufinanciran iz EU socijalnog fonda. Riječ je o četvrtom nastavku projekta pružanja socijalne usluge osobnih asistenata za osobe s invaliditetom.
Na početku projekta organizirana je edukativna radionica za osobne asistente i korisnike usluge. Voditeljica projekta Vesna Butina, izvršna direktorica Udruge OSI podsjetila je kako su i u ranijim fazama ovog projekta organizirani edukativni programi za osobne asistente i korisnike usluge.

Vesna Butina, voditeljica projekta “Svaki dan uz OA olakšan 4”

     Odnos osobnog asistenta i korisnika usluge nije jednostavan i potrebno je da pružatelj i korisnik usluge budu educirani, jer osobni asistent ulazi u nečiju obitelj koju treba upoznati i riječ je o radnom odnosu na kojeg uvelike utječu i emocije, istaknula je Mirjana Jakovčev, voditeljica edukacije.

Mrijana Jakovčev, voditeljica edukacije

U projektu „Svaki dan uz OA olakšan 4“ idućih godinu i pol bit će zaposleno 17 osobnih asistenata za 18 korisnika usluge. Uz ovaj europski projektu Udruga OSI Kutina provodi projekt osobne asistencije financiran iz nacionalnih fondova, podsjetila je Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI Kutina.

Jozefina Krnjčec, predsjednica Udruge OSI Kutina

Projekt „Svaki dan uz OA olakšan 4“ sufinanciran iz EU socijalnog fonda Udruga OSI Kutina provodit će do rujna 2022. godine.