Andreja Čuturić, kandidatkinja za gradonačelnicu, Ivica Glibo zamjenik

Andreja Čuturić na konferenciji za novinare službeno je najavila svoju kandidaturu za gradonačelnicu Kutine te je predstavila svoj predizborni program i tim. Andreja Čuturić članica je Domovinskog pokreta, rođena je u Janja Lipi te je vjeroučiteljica u OŠ Banova Jaruga. U središtu njenog programa su mladi od kojih očekuje da pokažu generacijsku solidarnost prema starijim sugrađanima. „Mladi odlaze iz Kutine i Hrvatske jer Kutinu ne vide ka grad svoje budućnosti. Nema radnih mjesta za njih te im se ne nude ni ostali sadržaji koje zanimaju mladih. Zato nam svima treba biti prioritet zaustavljanje odlaska mladih.“, naglasila je Andreja Čuturić. Dodala je kako mladi i cijela lokalna zajednica treba pokazati generacijsku solidarnost prema starijim sugrađanima koji često nemaju dovoljno prihoda kako bi si platili smještaj u domovima za starije. „Obećanje o gradnji doma za starije u Kutini više od deset godina nije ispunjeno. Svi zajedno, u suradnji s građanima možemo i trebamo riješiti taj problem i sve ostale probleme.“, naglasila je kandidatkinja za gradonačelnicu Kutine je pozvala građane. „Okupila sam tim mladih i iskusnih ljudi koji mogu ponuditi najbolja rješenja u suradnji s građanima kako bismo preokrenuli negativne trendove i zaustavili odlazak mladih te starijima osigurali dostojanstvenu starost.“, poručila je na kraju Andreja Čuturić, kandidatkinja za gradonačelnicu Kutine te je pozvala građane da izađu na izbore 16.svibnja.
Kandidat za zamjenika gradonačelnice Ivica Glibo, kandidat je, a u prošlom savezu bio je član Gradskog vijeća Kutine te je bio dijelom vladajuće koalicije na čelu sa HDZ-om. „Mi iskusniji odlučili smo podržati mlade i dati im priliku. Zato smo se odlučili da Most ide u koaliciju sa Domovinskim pokretom, jer smo na prošlim izborima pokazali da možemo ugroziti duopol HDZ – SDP. Ova je koalicija spoj mladosti i iskustva kojoj će mladost dati novu energiju i ideje, koje ćemo mi iskuksniji artikulirati svojom mudruošću.“, poručio je Ivica Glima.
Kandidate za graodnačelnicu i zamjenika gradonačelnika Kuitine Domovinskog pokreta i Mosta podržali su Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta, zastupnik u Saboru RH iz VI. izborne jedincie te Damir Markuš, predsjednik Domovinskog pokreta Kutina i kandidat za župana SMŽ.