Upis djece u osnovnu školu – Kutina, Banova Jaruga, Popovača, Velika Ludina

Djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2014. god. do 31. ožujka 2015. tj. koja do 1. travnja 2021. navršavaju šest godina života školski su obveznici za školsku godinu 2021./2022.

Prije upisa u školu roditelji dužni su obaviti liječnički pregled djeteta kod školske liječnice. Liječnički pregledi za svu djecu koja će pohađati škole na području Popovače i Velike Ludine održavat će se u prostoru Doma zdravlja Popovača od 15.02. do 12.03. i to ponedjeljkom od 13 do 19 sati, a utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 13 sati. Liječnički pregledi za djecu koja će pohađati škole na području Grada Kutine održavat će se u prostoru Doma zdravlja Kutina od 15.02. do 12.03., ponedjeljkom i srijedom od 13 do 18 sati, a utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 13 sati. Liječnički pregledi za djecu koja će pohađati OŠ Banovu Jaruga održavati će se od 22.-26.03., svakim danom od 8 do 13 sati.

Na liječnički pregled potrebno je donijeti sljedeće dokumente:

1. važeću zdravstvenu iskaznicu – OIB djeteta,

2. presliku cjepne iskaznice ili ispis cijepljenja iz pedijatrijskog kartona,

3. zdravstveni karton dječjeg liječnika,

4. ispunjenu zubnu putovnicu koju izdaje doktor dentalne medicine nakon provedenog pregleda i dijagnostičko-terapijskih postupaka,

5. laboratorijski nalaz krvi (HB i urin),

6. popis dodatne dokumentacije ako postoji (povijest bolesti u slučaju kroničnog oboljenja, nalazi logopeda i/ili psihologa, rješenje o tjelesnom oštećenju, mišljenje predškolske ustanove o razvojnim aspektima djeteta ovisno o kronološkoj dobi).

Tri (3) dana prije dogovorenog termina pregleda, roditelj djeteta ispunjava upitnik s anamnestičkim podacima kojeg dostavlja na navedenu adresu e-pošte: skolska-kutina@zziz-sk.hr

(link na upitnik: https://www.zzjzsk.hr/images/2020/Upitnik_za_roditelje.docx)

Epidemiološka situacija uzrokovana pandemijom COVID-19

Važno je znati sljedeće:

– djeca/roditelj s povišenom temperaturom i/ili respiratornim tegobama neće biti primljeni do izlječenja,

– roditelji će prilikom dolaska potpisati izjavu da nisu prema svom saznanju bili u riziku od zaraze (putovanje u inozemstvo, trenutni boravak u samoizolaciji, bliski kontakt s COVID- 19 pozitivnim osobama),

– samo jedan roditelj može biti u pratnji djeteta,

– potrebno je doći točno u termin i ne zadržavati se više nego je potrebno,

– prilikom dolaska roditelj bi trebao imati zaštitnu masku (djeca ne),

– prilikom ulaska u ustanovu obavezna je dezinfekcija ruku,

– prije ulaska u ambulantu sestra će obaviti mjerenje temperature beskontaktnim toplomjerom.

Ako roditelj želi za dijete zatražiti prijevremeni upis, odgodu upisa ili privremeno oslobađanje od upisa, sve informacije o tome može pronaći u Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN 67/14) dostupan na sljedećoj poveznici:

https://narodne-novine.nn.hr/…/slu…/2014_06_67_1279.html

Upis djece u prvi razred održat će se početkom lipnja, a o točnim terminima održavanja roditelji će biti pravovremeno obaviješteni. Kod upisa nije potrebno dovoditi dijete.

Za upis u prvi razred roditelji trebaju školi dostaviti sljedeće dokumente:

 1. Liječničko uvjerenje da dijete može pohađati školu (original)

 2. Rodni list (presliku)

 3. Domovnicu (presliku)

 4. OIB (samo ispisane brojeve)

 5. Rješenje kojim se odobrava prijevremeni upis ako dijete nema navršenih 6 godina života.