Sve je spremno za kampanju „Zasadi stablo, ne budi panj“

Građanska inicijativa koja je pokrenuta u kolovozu 2019.godine pod nazivom Dani kolektivne sadnje drveća u cijeloj Hrvatskoj sa sloganom „Zasadi stablo, ne budi panj“, i ove godine pokreće navedenu akciju u vremenu od 1.do 7.ožujka. Dosadašnjim rezultatima ove akcije zadovoljna je i Gabrijela Mitar, koordinatorica ove kampanje u našoj Sisačko-moslavačkoj županiji.

„Možemo reći da smo bili jako uspješni i da je bilo 20 tisuća sudionika te 60 tisuća zasađenih stabala. Ove godine organiziramo cijeli tjedan sadnje stabala. Cilj nam je nekako razviti ekološku svijest o klimatskim promjenama te stvoriti kolektivno zadovoljstvo zbog aktivnosti usmjerene na očuvanje okoliša. Kod nas, obzirom na okolnosti, baš i nije bio veliki odaziv, želim se zahvaliti svim građanima koji još imaju motivacije napraviti nekakve promjene i želim se zahvaliti odgojno obrazovnim ustanovama koje su se prijavile“, rekla je Mitar.

A prijavile su se  škole iz  Kutine, Novske, Gline, Petrinje, Hrvatske Kostajnice, Gora, Dvora i Siska.

„Iznenađena sam iskreno količinom odgojno-obrazovnih ustanova koje su se javile s obzirom na situaciju i s obzirom na to da su ostali bez svojih prostorija. Ljudi ne odustaju, nismo još klonuli duhom. Nije idealno, ali je dobar odaziv i vjerujem kako će na jesen biti uključeno još više ljudi“, rekla nam je Mitar.

Kampanja će biti održana na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Hrvatskoj, a održava se i u nekoliko susjednih država u suradnji s prijateljskim organizacijama iz tih država. Mitar je na kraju pozvala sve ostale zainteresirane građane da im se pridruže.

„Želim pozvati sve građane i sve ljude koji se žele priključiti da se priključe. Nažalost, 22.veljače su prijave prestale, no međutim ako netko ima osiguran sadni materijal još se može javiti na naš e-mail sisackomoslavacka@zasadistablonebudipanj.hr, možete nas pronaći na Facebook stranici Udruga Zasadi stablo ne budi panj, isto tako možete nas pronaći i u Facebook grupi, imamo nacionalnu grupu i grupu za Sisačko-moslavačku županiju“, rekla nam je Mitar.