Novčana pomoć za stanovništvo pogođeno potresom 28. i 29. prosinca 2020. – osobe s područja Grada Kutine (izmijenjena odluka)

Glavni odbor Hrvatskog Crvenog križa objavio je nešto izmijenjene kriterije za novčanu pomoć, te donio novu odluku koja važi od dana 28. siječnja 2021. a radi se o isplati novčane pomoći kućanstvima i samcima s područja Sisačko-moslavačke županije, Zagrebačke županije i Karlovačke županije (URBROJ: 1003919-01-7-26-21/01-3, u nastavku: Odluka Glavnog odbora). Sukladno novoj odluci Zahtjev za isplatu novčane pomoći za stanovništvo pogođeno potresom (u nastavku: Zahtjev) mogu podnijeti svi građani koji su na dan 28. i/ili 29. siječnja 2021. godine imali prebivalište ili boravište na adresi oštećene nekretnine u jednoj od gore navedenih županija, obzirom na činjenicu da je do dana donošenja gore navedene Odluke Glavnog odbora 40% nekretnina na potresom pogođenom području nije pregledano od strane statičara te im nije dodijeljena oznaka oštećenosti nekretnine.

Slijedom navedenog, kao dokaz Zahtjevu podnositelji mogu priložiti fotografije oštećene nekretnine, fotografije naljepnice, izjavu / opis oštećenja i slično.

O osnovanosti podnesenih zahtjeva odluku će donijeti povjerenstvo temeljem podnesenih zahtjeva i priloženih dokaza, uz provjeru s podacima navedenim u službenim evidencijama te provjeru stanja nekretnina na terenu.

Zahtjevi se predaju u vremenskom razdoblju od 01.02. do 19. 02. 2021. u zgradi Grada Kutine, na Trgu kralja Tomislava 12 kod gđe. Tene Jevak Benčić u radnom vremenu od 8 do 14h, od ponedjeljka do petka.