Novčana pomoć za stanovništvo čije su nekretnine stradale u potresima 28. i 29. prosinca 2020. – osobe s područja Grada Kutine

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za prikupljanje materijalnih i financijskih donacija za stanovništvo stradalo u potresima 28. i 29. prosinca 2020. godine i naknadnim potresima, a u cilju smanjenja ublažavanja štetnih posljedica na području pogođenih županija. Novčana pomoć će se isplatiti u različitom iznosu za kategoriju kućanstvo i kategoriju samac. 

Napomena: Hrvatski Crveni križ će isplatiti novčanu pomoć osobama koje ispunjavaju dva kriterija, a odnose se na osobe čiji su stambeni objekti na kojima imaju prijavljeno prebivalište i boravište označene crvenom oznakom (neuporabljivo) N1 ili N2 odnosno s narančastom oznakom (privremeno neuporabljivo) PN1 i PN2 kao i članovima njihovog kućanstva, a iznos pomoći odredit će se ovisno o broju osoba kojima je potrebno isplatiti pomoć, kao i konačnom iznosu prikupljenih sredstava.

Potrebno je ispuniti Zahtjev za isplatu novčane pomoći stradalom stanovništvu koji se nalazi u privitku. Također, u privitku se nalaze i upute za popunjavanje zahtjeva.

Zahtjevi se predaju u vremenskom razdoblju od 01.02. do 19. 02. 2021. u zgradi Grada Kutine, na Trgu kralja Tomislava 12 kod gđe. Tene Jevak Benčić u radnom vremenu od 8 do 14h, od ponedjeljka do petka.