„MS NET – Mreža suradnje“

Započeo je projekt „MS NET – Mreža suradnje“. Nositelj projekta je Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije, a partneri su Društvo oboljelih od multiple skleroze Sisačko-moslavačke županije, Savez društava multiple skleroze Hrvatske, DMS Osječko –baranjske županije i DMS Virovitičko podravske županije. Vrijednost projekta je gotovo 1.5 milijuna kuna, a financiran je u potpunosti iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

„Projektni cilj je omogućiti članovima partnerskih udruga i njihovim obiteljima unapređenje kvalitete života kroz pružanje novih poboljšanih socijalnih usluga. Važna uloga u svemu je i organizacija kampanja kojima je cilj informiranje javnosti i podizanje svijesti građana o MS-u“ – rekla je voditeljica projekta Mateja Zirdum.

Kako bi samostalno mogli obavljati vježbe u sklopu projekta „MS NET- Mreža suradnje“, organiziran je trening oboljelih s fizioterapeutom, a jedan od projektnih ciljeva je fizikalnu terapiju omogućiti svima jer još uvijek nije jednako dostupna osobama koje žive u manjim sredinama.

Provedbom ovog projekta zadovoljna je i Danijela Šaka, predsjednica Društva multuple skleroze SMŽ, koja napominje kako ju izuzetno veseli da će u partnerskim udrugama biti organizirani grupni i individualni treninzi i edukacije, kako za oboljele tako i za članove njihovih obitelji.