Dostavljeni stambeni kontejneri za dvije popovačke obitelji pogođene potresom

Dvjema obiteljima s područja Grada Popovače na čijim je objektima uslijed potresa nastala iznimna šteta i više nisu za sigurnu upotrebu, u petak su dostavljeni stambeni kontejneri.

„Nakon što je pregledom statičara utvrđeno kako su njihove kuće neuporabljive, Grad Popovača odmah je nadležnom Stožeru civilne zaštite uputio zahtjev za nabavku stambenih kontejnera budući Grad trenutno ne raspolaže nekretninama u svom vlasništvu u kojima bi im osigurao adekvatan smještaj. Pored kontejnera Hrvatskog Caritasa koji su danas preko Stožera iz baze Lekenik isporučeni na dvije lokacije u Popovači, jedan kontejner dostavljen je prije 15-ak dana i obitelji u Gornjoj Gračenici tako da je svim građanima koji su najviše pogođeni potresom osiguran privremeni smještaj“- obrazlaže gradonačelnik Josip Mišković.

Stambeni objekt jedne od tih obitelji nije moguće sanirati te su već pokrenute aktivnosti pripreme projektne dokumentacije za izgradnju nove kuće i osiguranja komunalnih priključaka tog objekta. „Riječ je o inicijativi koju je pokrenuo Grad Popovača, a podržana je potom od strane nekoliko Udruga građana i privatnih donatora“- istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković i zahvalio svima koji su se na bilo koji način angažirali oko pomoći sugrađanima koji su značajnije pogođeni potresom.