Žene su snaga zajednice – faza II.

Potpisan Ugovor o financiranju u okviru otvorenog trajnog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava ‘Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II’
Upraviteljica Zaklade Sandra Stojić, Biserka Stojić, potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Žene su snaga zajednice – faza II. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.784.400,00 kuna i 100% se financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda putem Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.’. Razdoblje provedbe projekta započinje 5. siječnja 2021. godine te traje do 5. srpnja 2022.
Ovim potpisom osigurana su sredstva za nastavak financiranja aktivnosti iz projekta Žene su snaga zajednice koji je Zaklada Sandra Stojić uspješno provela u prethodne dvije i pol godine. Faza II podrazumijeva implementaciju aktivnosti kojima će se zaposliti 30 žena pripadnica ranjivih skupina u periodu od 12 mjeseci te njihovo obrazovanje i osposobljavanje. Novozaposlene žene će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života 180 krajnjih korisnika (starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju) pružajući im potporu i podršku u svakodnevnim aktivnostima.
Kako je istaknula upraviteljica Zaklade, posao koji će obavljati zaposlene žene kroz projekt Žene su snaga zajednice – faza II, izuzetno je zahtjevan i odgovoran, a ovaj posao raditi će pripadnice ranjive i teško zapošljive skupine. Kroz projektne aktivnosti, zaposlene žene će biti dodatno educirane kako bi bile što konkurentnije na tržištu rada. Pružati će uslugu podrške i potpore za 180 krajnjih korisnika u 25 mjesnih odbora ruralnog područja koji će dobiti uslugu pomoći u svakodnevnom životu, čime će im se poboljšati njihova kvaliteta života, ublažiti siromaštvo i isključenost te spriječiti prerana institucionalizacija. Projekt će trajati 18 mjeseci, provoditi će ga Zaklada Sandra Stojić s partnerima Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Kutina i Grad Kutina.