Vijeće roditelja OŠ Ludina pomaže pri smještaju za stradale u potresu

Pomoć stradalima u potresu pruža i Vijeće roditelja OŠ Ludina. „Kako nas je sve zajedno zadesila još jedna nepogoda, ovoga puta u obliku potresa, zbog svih potrebitih s potresom pogođenih područja, trebamo udružiti snage i vidjeti kako još možemo pomoći. U sljedećim tjednima i mjesecima, javit će se sigurno obitelji i pojedinci kojima smještaj koji trenutno imaju, ili kamp kućice u kojima su smješteni, neće biti prikladan prostor u kojem mogu čekati obnovu svojih kuća.

Vjerujem da na području općine Velika Ludina ima kuća, vikendica i objekata u kojima možemo smjestiti barem dio njih. Tim više što je Osnovna škola Ludina prošla bez oštećenja te djeca iz tih obitelji mogu ovdje i polaziti školu, a mlađa djeca mogu u vrtić.

Možda neki od vas znaju za kuće ili prostore u svom susjedstvu kojima nedostaje malo da bi bili pogodni za smještaj (potrebno je krečenje, sanacija poda ili kupnja namještaja ili peći), a čije bi opremanje moglo biti gotovo vrlo brzo i samim time bi moglo pomoći obiteljima koji čekaju na smještaj. Isto tako, u razgovoru sa susjedima, možda možete saznati za neki prostor u kojem bi se mogla prihvatiti koja obitelj.

Iz tog razloga sastavili smo upitnik koji je dostupan ovdje: https://forms.gle/sVTbQPf9ZKXbFThb8, u koji se može upisati sve podatke o kući ili prostoru. Te podatke ćemo koristiti kako bismo napravili popis prostora u koji se ljudi mogu primiti. Ukoliko ne možete koristiti upitnik, a znate za prostor ili kuću u kojoj bi se mogla smjestiti neka obitelj ili pojedinac, možete nas kontaktirati i ovdje: pomoc.osludina@gmail.com ili tbiscan51@gmail.com te na broj telefona: 098/9801-711“ – poručuje Tomislav Bišćan, predsjednik Vijeća roditelja OŠ Ludina.