Uspješno skinuta oštećena kapa zvonika sisačke katedrale

Tlo ne prestaje podrhtavati stoga se na području Banovine uklanjaju brojni dijelovi objekata koji bi mogli prouzročiti nova veća oštećenja. Tako je jučer nakon nekoliko dana pripremnih radova uz pomoć pet zagrebačkih vatrogasaca, troje  kranista iz tvrtke Mamut, te uz podršku Javne vatrogasne postrojbe Sisak i tvrtke GME Sisak uspješno skinuta 14 metara visoka i 15 tona teška kapa zvonika sisačke katedrale Uzvišenja Svetog Križa. Skidanju zvonika uz predstavnike Sisačke biskupije, Sisačko-moslavačke županije, grada Siska i novoosnovanog Stožera nazočio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je došao dati podršku vatrogascima i službenicima koji su obavljali ovaj posao, te se upoznao i s aktualnostima situacije vezane uz potres.

Potpredsjednik Medved izvijestio ga je, rekao je premijer, o svim aktivnostima na Banovini. Plenković je zahvalio brojnim ugostiteljima na tisućama pripremljenih obroka, posebice u Petrinji. Dogovoreno je da oni još neko vrijeme nastave sa svojim aktivnostima, a istodobno se od sutra angažira tvrtka Pleter, koja će organizirati pripravljanje i distribuciju hrane. „Što se tiče hrane, svi koji je budu trebali će je dobiti, kao što je dobivaju i danas.“ – rekao je predsjednik Vlade.

Premijer Plenković je u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra branitelja Tome Medveda, župana Žinića i drugih dužnosnika prošao i kroz uže središte grada, obišao dio Rimske i Kranjčevićeve ulice te zgradu Gimnazije.