U projektu Zaklade Ivanova kuća zaposleno 10 žena

Zaklada Ivanova kuća potpisala je ugovore sa 10 žena o zaposlenju na određeno vrijeme u projektu „Ne zaboravimo one koji zaboravljaju“ koji se provodi kroz nacionalni projekt zapošljavanja žena Zaželi – faza II.
U idućih godinu dana zaposlene žene pružat će pomoć u kućanstvu i brinuti o 60 starijih osoba s područja Grada Kutine.
Pater Mariano Passerini, ravnatelj zaklade Ivanova kuća pozdravljajući zaposlene žene poželio im je puno uspjeh te ih je posjetio na pismo Pape Franje uz svjetski Dan bolesnika. „Brinut ćete o starijim osobama, koje boluju od raznih bolesti. Najčešće je njihova najteža bolest samoća. Vi sada ulazite u njihov dom i donijet ćete im svjetlo koje će im pokazati da nisu sami i zaboravljeni. Imajte na umu poruke Pape Franje, vodite se tim porukama u svom radu i druženju sa osobama o kojima ćete brinuti. Slijedite put Brata Bonifacija, našeg sugrađanina koji je znao pristupiti bolesnicima i po tome je bio svet.“, poručio je pater Mariano Passerini.
U projektu je zaposleno 10 žena iz teže zapošljive skupine žena na tržištu rada. „To je jedan cilj koji je ostvaren u ovom projektu. Zaposlene žene i svi uključeni u projekt potrudit će se da ostvarimo i ostale ciljeve od kojih je svakako važan cilj potaknuti socijalnu uključenost i povećane razine kvalitete života krajnjih korisnika usluga iz projekta, odnosno naših starijih sugrađana o kojima će brinuti i pomagati im zaposlene žene.“, rekla je voditeljica projekta Mirjana Kovačić.
Projekt „Ne zaboravimo one koji zaboravljaju“ vrijedan je 923 tisuće kune i financira se bespovratnim sredstvima iz Državnog proračuna RH – 15% i iz Europskog socijalnog fonda – 95%. Partneri u projektu9 su Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Kutina i Centar za socijalnu skrb Kutina.