Radovi na igralištu u sklopu Tehničke škole Kutina vrijedni 996.000,00 kuna

U društvu suradnika gradonačelnik Zlatko Babić obišao je radove na izgradnji igrališta u sklopu Tehničke škole u Kutini. Radove je obišao s ravnateljem Tehničke škole Antom Dževlanom, pročelnikom UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željkom Tomičićem i suradnicima.


“Veseli nas što će Grad Kutina dobiti još jedan novi sportski sadržaj na način da će se u dijelu Tehničke škole u Grad Kutini izgraditi nova dva rukometna igrališta, zajedno sa dva igrališta za košarku, a  oko tih terena nalazit će se i atletska staza, takozvana tartan staza. Istina je da je to malo manja staza, nije kao ona na Nogometnom klubu Moslavina, ali će  omogućiti sportašima, rekreativcima i učenicima Tehničke škole da se tamo bave sportskim aktivnostima. Cijeli ovaj projekt vrijedan je 996.000,00 kuna gdje Grad Kutina sudjeluje sa 457.000,00 kuna, Petrokemija  s 276.000,00 kuna i Sisačko-moslavačka županija s 267.000,00 kuna. Nositelj ovog projekta je Sisačko-moslavačka županija, a Grad Kutina i Petrokemija sudjeluju u financiranju ovog projekta na način da su se odrekle tzv. koncesijske naknade, odnosno sredstva koja smo potraživali od Sisačko-moslavačke županije. Ovom prilikom zahvaljujem Petrokemiji koja se uključila u realizaciju ovog projekta i veseli nas što će Grad Kutina dobiti još jedan noviji i atraktivni sadržaj” rekao je Babić.

“Osnivač Tehničke škole Kutina je Sisačko-moslavačka županija.  Izgradnjom ova dva igrališta s pratećim objektima bit će velika potpora našim učenicima u odvijanju nastavnog procesa. Predviđeni rok završetka radova je konac mjeseca ožujka ove godine, a naravno ovisno o vremenskim uvjetima. Ističem da je ovo jedna od najvećih investicija, skoro milijun kuna, i time zahvaljujem još jedanput svima onima koji su pomogli da se ova investicija provede” zaključio je ravnatelj Dževlan. (izvor: www.kutina.hr)