Poziv obiteljima pogođenih područja koje su smještene u Kutini

Kutina je odmah nakon potresa počela prikupljati pomoć za građane stradalih područja u prostoru Poduzetničkog inkubatora odakle je velik dio potrepština kombijima i kamionima prevezen na pogođena područja. Pomaže se i dalje, te je na području Kutine smještena 21 obitelj s potresom pogođenih područja.

 Sve obitelji koje su smještene na području Kutine, a o kojima Grad Kutina i Crveni križ imaju podatke, kao i one obitelji koje su u međuvremenu pristigle s pogođenih područja, pozivaju se da dođu sutra u vremenu od 11-13 sati u Dom u Radićevoj ulici. Tamo se nalazi sortirana odjeća i obuća te slične potrepštine namijenjene obiteljima pogođenih područja koje obitavaju na području Kutine.
  Istovremeno za te je obitelji osigurana i hrana, te druge higijenske potrepštine koje mogu dobiti u Metanskoj ulici 11 (bivša Glinara) . Obitelji trebaju doći osobno, a pomoć mogu dobiti svakim danom od 7-15 sati. Kako nam je rekla Tena Jevak Benčić zadužena za koordinaciju pomoći, obitelji pogođene potresom koje se nalaze na području Kutine za sve informacije mogu nazvati mobitel 099 399 9511 (Tena Jevak Benčić) i pomoć im se može dovesti na mjesto njihovog privremenog prebivališta.