Nova generacija game developera

Prošloga tjedna započela je edukacija 5. generacije game developera u objektu Pismo 2. Kandidati su pristigli iz cijele Hrvatske, a obučavanju je nakon odabira pristupilo njih 20 za program Unity i 20 za program Blender.
Kandidati su došli sa željom da prošire i steknu nova znanja i postanu game developeri, a poučavat će ih predavači Dominik Cvetkovski i Zvonimir Mikšić.
Prema riječima Maria Čelana, direktora županijske Razvojne agencije SiMoRa, prijavilo im se oko 400 kandidata. Kako je dodao, broj zainteresiranih za gaming edukacije raste, a do sada je 38 polaznika iz prethodnih edukacija otvorilo svoje gaming tvrtke. Za otvaranje tvrtki iz zadnje, četvrte generacije, 20 ih je koji to žele.
Od početka provođenja pionirskih aktivnosti kroz projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem Poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska”, Novska je postala mjesto dolaska mladih iz cijele Hrvatske. Naime, neki su uz radno mjesto, ovdje zasnovali i obitelji.
Predavanja za ovu generaciju polaznika započet će početkom veljače, a trajat će pola godine.