Ivo Žinić podnio ostavku na mjesto predsjednika ŽO HDZ-a

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, a Ivan Celjak predložen je da vodi županijsku organizaciju do unutarstranačkih izbora, priopćio je HDZ.

HDZ navodi kako je na inicijativu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića jučer u poslijepodnevnim satima održan sastanak užeg Predsjedništva stranke oko nejasnoća u vezi s imovinom i stambenim zbrinjavanjem predsjednika ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića, a Žinić je obaviješten o zaključcima vodstva stranke.

Slijedom toga, Ivo Žinić podnio je jutros ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije te neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju.

“Nakon jutros obavljenih konzultacija predsjednika stranke Andreja Plenkovića i užeg Predsjedništva s izabranim potpredsjednicima ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, Predsjedništvo HDZ-a predložilo je da umjesto gospodina Žinića, sisačko-moslavačku organizaciju HDZ-a do održavanja izbora za novog predsjednika
županijske organizacije, vodi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Sisak, član ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije i saborski zastupnik Ivan Celjak”, ističe HDZ. Odluku o vršitelju dužnosti predsjednika ŽO donijet će na svojoj sjednici novoizabrani Županijski odbor HDZ-a Sisačko-moslavačke županije.