Hrvatska obrtnička komora poziva obrtnike SMŽ da prijave oštećenja nastala od potresa

Hrvatska obrtnička komora pozvala je obrtnike Sisačko-moslavačke županije na prijavu oštećenja nastalih od potresa, a rok za podnošenje prijava je 5. veljače.

Iz HOK-a ističu kako su mnoge obrtničke radionice stradale u nedavnom potresu pa obrtnici trebaju pomoć kako bi ponovno mogli početi raditi. Komora je, kako navode u priopćenju, pokrenula humanitarnu akciju “Obrtnici za stradale od potresa” čija donirana sredstva imaju za svrhu ubrzati revitalizaciju gospodarskog segmenta u područjima pogođenima potresom.

“Upravo su obrtnici temelj gospodarstva na tim područjima, bez njihovih proizvoda i usluga nema života, a o njima ovise i njihovi zaposlenici. Stoga je nužno omogućiti im sanaciju oštećenja poslovnih prostora koju je uzrokovao potres, kako bi se njihovo poslovanje aktiviralo”, poručili su iz HOK-a.

Članovi HOK-a mogu prijaviti oštećenja poslovnih prostora u vlasništvu obrtnika, sitnog inventara te dugotrajne imovine. Prijava se podnosi Obrtničkoj komori Sisačko-moslavačke županije, a rok je do 5. veljače. Prijave se podnose putem elektroničke pošte na prijava-potres@hok.hr ili na telefon 098 376 431.