44. sjednica Gradskoga vijeća Grada Popovača

Elektronskim putem održana je 44. sjednica Gradskoga vijeća. Vijećnici su svoja izjašnjavanja putem e-maila dostavljali do 22. siječnja.  Kako je pojasnio gradonačelnik Josip Mišković na dnevnom su se redu te sjednice našle točke čije je donošenje omogućilo planiranje i realiziranje novih projekata. Naime, gradski su vijećnici donijeli Odluku o suglasnosti uknjižbe ulaganja u objekt Dječjeg vrtića Popovača u okviru projekta „Dogradnja dječjeg vrtića u Popovači“. Riječ je o projektu koji je završen sredinom prošle godine, a s početkom nove pedagoške godine stavljen je u funkciju.

“Financijski ovaj projekt još nije završen, čeka se isplata sredstava od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Prije nekoliko dana održan je pregled od strane te Agencije te je zatraženo da se imovina i nabavljena oprema Odlukom prenesu u vlasništvo Dječjeg vrtića.“ – pojasnio je gradonačelnik.  

Gradski su vijećnici usvojili i Opće uvjete isporuke komunalne usluge ukopa pokojnika na grobljima na području Grada Popovače. „To je jedan od dokumenata koji Grad mora imati. Ovoga puta usvojili smo određene promjene vezane uz djelatnost Komunalnih servisa, prije svega održavanje i ukop na našim grobljima. Usvojili smo tako određene promjene u troškovniku ali i načinu rada Komunalnih servisa s ciljem što kvalitetnijeg obavljanja posla. U ovom času želja nam je da oni sukladno svojim mogućnostima preuzmu što više djelatnosti iz domene komunalnih usluga na području Grada Popovače te da te usluge budu što kvalitetnije, pristupačnije i cjenovno prihvatljivije našim građanima.“ – pojasnio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.