Velika Ludina donijela Proračun za 2021. godinu

Općinsko vijeće Velike Ludine na svojoj je 36. sjednici koja je zbog nepovoljne epidemiološke situacije, 16.prosinca, održana elektronskim putem, donijelo Proračun za 2021. godinu u iznosu nešto većem od 21 milijun kuna.  

Kako ističe načelnik Dražen Pavlović, on će sadržavati projekte koji se ove godine zbog korona krize nisu uspjeli provesti, ali i neke nove.  „Slijedeće godine planiramo nastavak održavanja naše komunalne infrastrukture, planira se i nova javna rasvjeta s led lampama te održavanje naših nerazvrstanih cesta. Jedna od većih investicija je obnova županijske ceste u Vidrenjaku. Vrijednost radova je oko 3 milijuna kuna, a financirat će se po modelu 50:50, dakle, nastavljamo suradnju sa Županijskom upravom za ceste.“ Nastavit će se i obnova autobusnih stajališta, društvenih domova te ulaganja u obnovu župne crkve. „Također, moguće je i povećanje proračuna, a sve to ovisi o raspisivanju natječaja za sufinanciranje sredstvima EU. Već smo pripremili određene projekte, riječ je o novom parku u centru Velike Ludine, izgradnji športske dvorane te uređenju Moslavačke ulice. To su velike investicije, od 3 milijuna kuna na više i to ne bi mogli sami realizirati“ – pojašnjava Pavlović.

Velikoludinsko vijeće donijelo je i Odluku o davanju koncesije za dimnjačarske poslove. Naime, dimnjačar koji trenutno ima koncesiju otkazao je ugovor zbog odlaska u mirovinu, te je raspisan natječaj i odabran je novi koncesionar koji će uskoro početi i s radom, pojasnio je načelnik.

Vijeće je potvrdilo i prijedlog Odbora za školstvo i dodjelu stipendija. Pet učenika tako je ostvarilo sufinanciranje u  visini 50% od pune cijene smještaja u srednjoškolskom domu. Dodijeljene su 22 srednjoškolske stipendije u iznosu od po 300 kuna mjesečno, 18 po socijalnom kriteriju, a 4 po kriteriju izvrsnosti, te je dodijeljeno 8 studentskih stipendija, 5 po socijalnom kriteriju, a 3 po kriteriju izvrsnosti, u iznosu od 600 kuna mjesečno.