U potresu manja materijalna šteta i u Kutini

Nakon novog snažnog potresa u Hrvatskoj i u Kutini je zabilježena materijalna šteta. Uglavnom je riječ o crijepovima koji su bačeni sa krovova i srušenim dimnjacima na starijim kućama. Oštećena je i zgrada gradske uprave na Trgu Kralja Tomislava.

     Nema dojavama o povrijeđenim građanima. Kutinčani su napustili svoje domove, stanove, kuće i na otvorenom čekaju smirivanje. Vatrogasci izlaze na intervencije u Kutini te su bili na ispomoći u Petrinji. Kutinska javna vatrogasna postrojba otvorila je izravne telefonske linije za pomoć građanima na brojevima 684 494 ili 684 493.

     U 12 sati i 17 minuta Hrvatsku je pogodio snažan potres jačine 6,3 stupnja po Richteru s epicentrom 6 km od Petrinje na dubini od 10 km.

     Potres se osjetio u cijeloj Hrvatskoj, a najviše štete pretrpjeli su Petrinja i Sisak u Sisačko-moslavačkoj županiji.
     Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) procijenio je da je današnji potres s epicentrom u Petrinji magnitude osjetilo šest milijuna ljudi.

     Program opasnosti od potresa američkog Geološkog zavoda (USGS) pak je procijenio je da se potres u Hrvatskoj osjetio u Bosni i Hercegovini, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Crnoj gori, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji i Austriji.