U našoj županiji od početka epidemije oboljelo je 449 učenika u dobi od 7 do 19 godina

Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije osvrnuo se jučer na stanje u školama naše županije vezano uz epidemiju virusa COVID-19.

Načelnik Roman Rosavec ističe kako je do sada oboljelo 449 učenika, od 7-19 godina, od ove zarazne bolesti što čini oko 10% od ukupno oboljelih. Ukoliko ubrojimo i djecu predškolske dobi, od jedne godine starosti pa sve do 19, do sada je oboljelo njih ukupno 494, odnosno 10.9% oboljelih. U dobnoj skupini od 15-19 godina imamo 230 oboljelih učenika, a u dobnoj skupini od 7-14, oboljelih je 219 učenika. U dobi od 0-6 godina oboljelo je 45-ero djece što čini 1% ukupno oboljelih.

„Nacionalni stožer je 27. studenog 2020. godine donio odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne mjere i preporuke radi sprječavanja širenja ove zarazne bolesti, a Ministarstvo znanosti donijelo je odluku o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima. Sisačko-moslavačka županija provodi donesene mjere i odluke te ih primjenjuje u ustanovama gdje je osnivač, a osnivač je 15 srednjih i 22 osnovne škole. Shodno tome, sve škole se prilagođavaju vrstama modela prema epidemiološkim situacijama. Tako za sada prema Modelu A radi pet srednjih škola, prema Modelu B rade dvije škole te prema Modelu C radi osam škola. Što se tiče osnovnih škola, po Modelu A radi 13 škola, po Modelu B 5 škola, a po Modelu C 4 škole“ – pojašnjava načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Roman Rosavec.