Prikupljena gotovo polovica potrebnih sredstava u sklopu akcije „Naša ljubav za njihova srca“

Humanitarna akcija „Naša ljubav za njihova srca“, kojom se prikupljaju sredstva  za uređenje prostorija Dječjeg doma Vrbina Sisak naišla je na odaziv mnogih  i fizičkih i pravnih osoba. Tijekom akcije zadovoljan je i ravnatelj Javne ustanove „Regionalni koordinator  Sisačko-moslavačke županije“ Mario Čelan. Dom u kojem borave djeca zahtjeva obnovu i  hitno je potrebno njegovo uređenje, djeci je to jedini dom  jer drugi nemaju, on je njihovo jedino utočište.

„Skupili smo do 08.12. 166.860 kuna, to je uplaćeno na žiro-računa, a imamo još i nekoliko  potpisanih ugovora te donaciju od 86.000 kn Ministarstva rada. Ta sredstva su namjenska za dio vanjske stolarije. Prikupili smo i ponude od tvrtki, a one najpovoljnije, s najvećim popustima, iznose 611 tisuća kuna. Trenutno je u domu 26 djece. Sredstva su potrebna za uređenje 11 dvokrevetnih soba te rekonstrukciju sanitarnog prostora. Puno je toga no već nakon prvog mjeseca od pokretanja akcije, sigurni smo kako će za sve potrebno biti sredstava“ – istaknuo je Mario Čelan.

Akcija je pokrenuta sa Sisačko-moslavačkom županijom, a više o prikupljanju sredstava te dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 044/544-204 ili na e-mail adresu: donacije@simora.hr,  kontaktirati direktno Županijsku razvojnu agenciju  SIMORA, ili Maria Čelana  na broj mobitela 092 198 7676.

Dodajmo kako su se akciji priključile i jedinice lokalne samouprave s područja Moslavine, gradovi Popovača i Kutina te općina Velika Ludina doniravši po 10 tisuća kuna.