Predstavnici Grada Kutine obišli Udrugu za podršku i razvoj “Čarobni put”

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić u društvu predsjednika Gradskog vijeća Grada Kutine Davora Kljakića  bio je u posjetu i obilasku kutinske Udruge za podršku i razvoj “Čaroban put” i njihovog radnog prostora.

Udruga je osnovana 2017. godine s ciljem promicanja dobrobiti sve male djece u Republici Hrvatskoj, a osobito one s biološkim i socijalnim rizikom za optimalni razvoj, te kako bi pružala kvalitetne programe rane intervencije i re/habilitacije. Također, Udruga ima za cilj promicanje interesa inkluzije u društvenu zajednicu, razvitak i unapređenje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja i obitelji te mladih s invaliditetom.

„Naša vizija je uravnoteženo pružanje nedostatnih/slabo razvijenih socijalnih usluga u lokalnoj zajednici. Usluge u vidu rane intervencije kroz tretmane radne terapije i senzorne integracije te programi za poticanje cjelokupnog razvoja za svu djecu, pružanje stručne podrške obiteljima te savjetovanje i edukacija trudnica. Lepezu usluga s vremenom planiramo proširiti. Sudjelujemo i u Ljetnoj razbibrizi u organizaciji Koordinacijskog odbora Kutina – grad prijatelj djece provodeći radionice za djecu. Naš plan je nastaviti se razvijati u našem području i djelovanju kroz projekte kako bi omogućili nedostatne usluge potrebitim korisnicima iz naše lokalne zajednice, a i šire “, rekla je dopredsjednica udruge Ana Šelaj, bacc.occup. therapy.


„Izrazito me veseli da imamo ovako poduzetne sugrađane koji će biti na raspolaganju svojim stručnim radom i uređenim prostorom našim sugrađanima u ovako zahtjevnom i potrebitom području djelovanja te se nadam da će u skoroj budućnosti ostvariti proširenje poslovanja i lepezu usluga te da će im Grad Kutina pomoći u tome“ rekao je gradonačelnik Babić.

Udruga trenutno djeluje u prostoru na adresi Ravnice 100, Kutina. U suradnji i uz vodstvo stručnih suradnika, radnih terapeuta (sa završenim dodatnim edukacijama iz područja rane intervencije i ranog razvoja dojenčadi i djece), za djecu od rođenja do 15 godina, provode individualne tretmane senzorne integracije, individualne tretmane radne terapije, program rane stimulacije cjelokupnog razvoja djeteta. Aktivnosti su sadržajno i didaktički vrlo zanimljive djeci, ali i odraslima.

Radni tim Udruge čine predsjednik udruge Vjekoslav Hanjilec, dipl.oec., dopredsjednica udruge Ana Šelaj, bacc.occup. therapy, Martina Božičević, dr.med., vanjski suradnik Tamara Mikac, bacc. occup.therapy.(www.kutina.hr)

Više o samoj udruzi možete potražiti na:

Web stranici: http://udruga-caroban-put.hr/

Facebook profilu: Udruga za podršku i razvoj “Čaroban put”

Instagram profilu: Udruga “Čaroban put”