Otvoreno klizalište u Kutini

  Klizalište na Trgu dr. Franje Tuđmana je otvoreno. U nezapamćenoj godini i neizvjesnosti do zadnjeg dana, Kutinčani će ipak klizati i u 2020. godini.

Klizalište će raditi do 31. siječnja 2021., uz raskošno osvijetljen trg kako bi božićni duh bio sačuvan, građani mogli prošetati i uživati u ugođaju na otvorenom za što se pobrinula Turistička zajednica Grada Kutine. „Zimska čarolija u Kutini proteklih je godina postala izuzetno popularna manifestacija, i dosegla je jednu visoku razinu s kojom su posjetitelji bili izuzetno zadovoljni, donijela je puno dobre energije, nikad veću posjećenost i odličnu atmosferu tijekom cijelog prosinca“, istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Kutine Ivana Grdić. 

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić na konferenciji za novinare pozvao je građane da prošeću trgom i dožive božićni ugođaj, priđu novoj foto točki TZ Grada Kutine gdje se mogu fotografirati i dožive advent u onoj mjeri u kojoj je Grad Kutina to mogao osigurati u novonastalim okolnostima. Božićni sajam ove će godine biti održan online, gdje će se ponovno na jednom mjestu okupiti kutinski obrtnici i umjetnici s ponudom jedinstvenih i unikatnih proizvoda.

 Za klizalište su zaduženi Komunalni servisi Kutina, a kako je rekao direktor Komunalnih servisa Kutina Krešimir Lenić klizalište radi od ponedjeljka do nedjelje od 13:00 do 21:00 sati, na Božić od 15:00 do 21:00 sati, na Sv. Stjepana od 15:00 do 21:00 sati te na Novu godinu od 15:00 do 21:00 sati.

Cijena ulaznica je ista kao i prošle godine, 10 kn klizaljke i 10 kn klizanje u neograničenom vremenu, a u ponudi je i  isplativa sezonska karta za one koji žele češće klizati koja iznosi 150 kn za djecu i 200 kn za odrasle“. Pročelnik ureda gradonačelnika Robert Kolenc rekao je kako su mjere za rad klizališta propisane i kako ih se treba pridržavati, a ovim putem građani mogu vidjeti o čemu trebaju voditi računa prilikom odlaska na klizalište.


Evo i propisanih mjera za rad klizališta:

1. Na klizalištu je moguće odjednom boraviti maksimalno 25 osoba

2. Na prostoru oko klizališta obavezno je poštivanje udaljenosti od 2 m i pravilno nošenje maske.

3. Na ulazu u prostor klizališta potrebno je dezinficirati ruke.

4. Korisnici su prije dolaska na klizanje obavezni izmjeriti tjelesnu temperaturu, te ako utvrde da je temperatura veća od 37,2?  ne mogu ulaziti na klizalište.

5. Klizači trebaju paziti da ne dolazi do sudaranja odnosno bliskih kontakata.

6. Obavezno je pravilno nošenje zaštitne maske tokom cijelog boravka na klizalištu.

7. Preporučuje se korištenje vlastitih klizaljki.

8. Nakon završetka klizanja korisnici su dužni napustiti prostor klizališta.

9. Boravak u prostoru za presvlačenje treba svesti na minimum.