Izbor najljepšeg vrtića – natječu se DV Kutina i DV Popovača

Unatoč koroni zbog koje i oni djeluju u izvanrednim i teškim uvjetima, čak 56 vrtića iz čitave zemlje uključilo se u ovogodišnji izbor najljepšeg vrtića, a 27 ih se bori za titulu najboljeg vrtića koju će dodijeliti stručni žiri.

Izbor najljepšeg vrtića provodi se, kao i prošle godine, na Facebook stranici  Gradonačelnik.hr na kojoj su, abecednim redom grada iz kojega je vrtić, objavljene fotogalerije svih prijavljenih vrtića. Glasovanje će trajati do utorka, 15. prosinca u podne, kada će se prebrojati lajkove i objaviti pobjednike.

Glasati se može za više vrtića, a bitno je naglasiti da će u zbrajanju glasova računati se samo lajkovi na čitavu objavu, odnosno galeriju slika, a ne i pojedinačne fotografije vrtića. Pobijedit će vrtić koji u konačnici bude imao najviše lajkova, pa ovim putem pozivaju se svi gradovi, njihovi vrtići i svi oni koji imaju svoje favorite, da sheraju objavu svog vrtića i pozovu svoje sugrađane da ga svojim glasovima podrže – na navedenoj facebook stranici. U ovogodišnji izbor prijavili su se i DV Kutina, te DV Popovača.

Izbor najljepšeg vrtića pokrenut je prošle godine kako bi se na jednom mjestu okupili i prezentirali građanima najljepši vrtići u Hrvatskoj i tako promovirali ulaganja i trud u podizanje standarda koja su najmlađima osigurala najljepše i najugodnije vrtićke dane.

Ove godine, organizatori su odlučili podignuti projekt na još višu razinu i zato su uveli nagradu za najbolji vrtić za koju se vrtići bore kvalitetom smještaja, usluge i nadstandardima koje osiguravaju djeci. Prepoznajući vrijednosti i ciljeve ovog projekta, u njega su se uključili i Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Pobjednika će, nakon analize i usporedbe pristiglih prijava, odabrati ravnateljica uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, viša savjetnica za predškolsko obrazovanje u Agenciji za odgoj i obrazovanje Luja Zamečnik,  te Zdravko Ivić ispred projekta gradonačelnik.hr.