Huawei Hrvatska iskazao zanimanje za pilot projekt Smart&Kind u Kutini

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić održao je jučer sastanak s Davidom Zhang Hengom, direktorom  Huaweija u Hrvatskoj. Na radnom sastanku su nazočili i pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić, predstavnik B-smart consultinga Dino Bošnjaković i Tomislav Bosak, voditelj prodaje enterprise poslovne grupe Huaweija u Hrvatskoj.

Tema sastanka je bio SMART&KIND, odnosno pilot projekt Prve pametne poslovne zone u Hrvatskoj koja je smještena u Kutini. Naime, Industrijsko-logistička zona Kutina, koja je ujedno i prva pametna poslovna zona prošloga tjedna predstavljena je široj javnosti putem online konferencije u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Kutina u 2020. godini ide k potpunoj digitalizaciji poslovanja. Nakon Otvorenog grada koji se dugih niz godina usavršava, na redu je i prva pametna poslovna zona u kojoj će se Internetom stvari Kutina moći uvelike približiti potencijalnim investitorima, umrežiti poslovanja privatnih korisnika Poslovnih zona te pružati sve potrebne informacije o poslovanju unutar grada Kutine.

Na samom sastanku pročelnik Hrvoje Krmelić predstavio je ukratko potencijale Kutine u gospodarskom smislu, dok je Dino Bošnjaković predstavio pilot projekt SMART&KIND.  Gradonačelnik Babić i Zhang razgovarali su i o mogućnostima suradnje u području Smart City koncepta u gradu Kutini. Zhang je izrazio potporu Kutini u nastojanju da digitalizira usluge Grada vezane za industriju i gospodarstvo te predložio suradnju Huawei-a i Kutine na tom polju.

Gradonačelnik Zlatko Babić istaknuo je kako sastanak s g. Davidom zaista znači kako su i velike tvrtke prepoznale potencijal ILZ. „Današnji sastanak samo je jedan u nizu sastanaka na kojima ćemo raditi na implementaciji pametnih sustava u gradu Kutini i našim poslovnim zonama. Huawei svojim znanjem može doprinijeti boljoj digitalizaciji poslovnih zona te mi je drago što su iskazali interes za nas“ rekao je Babić.

Predstavnik Huaweija g. David Zhang Heng zahvalio se gradonačelniku na gostoprimstvu te je izrazio zadovoljstvo što unatoč korona virusu Grad Kutina razmišlja o budućnosti i zalaže se za nove tehnologije i nova postignuća.

Izvor: www.kutina.hr