Grad Popovača povećao sredstva za božićnice

Na nedavno održanoj 42. sjednici Gradskoga vijeća Popovače aktualizirana je i tema vezana uz isplatu božićnica.

 „Čuli smo da ćete isplaćivati božićnice pa me zanima kolika su sredstva osigurana za to, te koliki je iznos pojedine?“ – pitao je vijećnik Franjo Martinović (HSP)

 „S obzirom da ove godine nisu održane brojne manifestacije, kao ni niz drugih važnih događaja, prijedlog vijećnika SDP-a bio je da se taj novac, po uzoru na druge gradove, preusmjeri za božićnice potrebitima“ –  u odgovoru je istaknuo gradonačelnik Josip Mišković.

„Nakon analize Grad Popovača je donio odluku da se ta sredstva podijele umirovljenicima budući da smatramo da su oni dio našeg pučanstva s najviše problema, ili je riječ o samačkim obiteljima ili ljudima koji više i nisu toliko aktivni u toj trećoj životnoj dobi. Tako je odlukom dodijeljeno da svim starijima od 65 godina, a čija mirovina ne prelazi 2000 kuna, dodijeli se božićnica u iznosu od 300 kuna. Isto tako, odlučili smo i svim starijima od 65 godina koji nemaju nikakvih primanja dodijeliti božićnicu u istoj vrijednosti.

Do sada se javilo oko 350 osoba te je dodijela sredstava u postupku. Nekima su već isplaćena, dok će ostali dobiti u slijedećih par dana. Jasno, sve je obavljeno uz prethodnu provjeru podataka kojima se dokazuje visina primanja.“ – pojasnio je gradonačelnik dodavši kako očekuje da će se još određeni broj ljudi javiti.

Također, nastavljena je i dodjela božićnica za 100 osoba koje su predložili Vijeća mjesnih odbora. “U ovom času su svi mjesni odbori obavili svoj dio posla, dostavili su imena, te će se i tim ljudima uskoro uplatiti božićnica u iznosu od 300 kuna.“ – rekao je gradonačelnik.

Grad je nastavio i tradiciju dodjele božićnica u iznosu od 1000 kuna svim roditeljima poginulih branitelja. „Ove godine će izostati predblagdanska svečana sjednica na kojoj smo to inače dijelili, tako da ćemo im ili novac uplatiti na njihove račune ili dostaviti na kućne adrese.“ – pojasnio je gradonačelnik Mišković.

Grad Popovača ove se godine dodjelom božićnica priključio brojnim drugim jedinicama lokalne samouprave, te je, kako ističe gradonačelnik, barem malo uljepšao ove blagdane najpotrebitijima.