Grad Popovača nastavlja s rješavanjem prometnih problema u Voloderu

Na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Popovače jedna od aktualiziranih tema odnosila se na rješenje prometnog problema u centru Volodera.

Vijećnik Danijel Sučija (HDZ): „Zanima kada se planira završiti postavljanje zaštitnih stupića pored pješačke staze uz objekt Mary Mar s ciljem sprječavanja stradavanja naše djece? Podsjećam da se tamo i dalje parkiraju vozila te i dalje postoji određena opasnost. Molim vas da se to što prije završi kako još netko ne bi stradao.“

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je istaknuo kako se na rješavanje tog problema krenulo u dogovoru s Mjesnim odborom i vlasnikom prostora u kojem je ugostiteljski objekt, a riječ je o DVD-u. Pojasnio je i kako se ova mehanička zaštita počela postavljati s ciljem zaštite pješačkog prijelaza koja je nužna jer su u neposrednoj blizini škola i vrtić. „Dogovorili smo se da se stupići, tj.mehanička zaštita proširi do županijske ceste, te uz sam objekt. No, tu su nastali problemi, došlo je do raznih pritužbi, intervenirao je i ŽUC koji i gospodari ovom prometnicom te policija. Došlo je do toga da smo postavljene stupiće tamo i ostavili, a ŽUC je zatražio da dostavimo elaborat koji će obuhvatiti i postavljanje te mehaničke zaštite. Elaborat mora imati i suglasnost nadležne policijske postaje, PP Kutina. U ovom času smo u fazi izrade tog elaborata te nakon što se zadovolji procedura, nastavit će se s daljnjim postavljanjem zaštite. Morat ćemo se sastati i s vlasnikom prostora, a to je DVD Voloder. Naime, oni traže da se i dalje dozvoli parkiranje, te ćemo morati pronaći kompromisno rješenje. U obzir dolazi i to da će Grad dio parka u neposrednoj blizini pretvoriti u parkirališna mjesta.  Na taj način ćemo zaštititi djecu iz vrtića i škole, ali i omogućiti daljnje neometano poslovanje poslovnom subjektu.“ – pojasnio je gradonačelnik Mišković.