Grad Popovača izdvojio više od 150 tisuća kuna za božićnice potrebitima

Ovih dana isplaćena je božićnica umirovljenicima i građanima s područja Grada Popovača koji su u potrebi. Dio božićnica isplaćen je na tekuće račune građana, dok će dio onih koji nemaju račun potporu primiti putem pošte na kućnu adresu.

„Uslijed činjenice da je epidemija koronavirusa prilično utjecala na smanjenje gospodarske aktivnosti odnosno povećanje socijalnih potreba, a istovremeno je izostao veći dio planiranih društvenih inicijativa, Grad Popovača odlučio je, pored tradicionalne dodjele stotinjak božićnica obiteljima u potrebi sa svoga područja koje predlažu Mjesni odbori, po prvi put prigodne jednokratne pomoći u povodu božićno- novogodišnjih blagdana u iznosu od 300 kuna dodijeliti i svim umirovljenicima čija mirovina iznosi do 2000 kuna kao i onim građanima starijima od 65 godina koji nemaju nikakva primanja. Za isplatu ove božićnice javilo se oko 400 građana koji ostvaruju to pravo prema kriterijima definiranima Odlukom, tako da će iz socijalnog programa božićnicu primiti oko 500 sugrađana”- ističe gradonačelnik Josip Mišković.

Pored navedenog, božićnice u iznosu od 1000 kuna tradicionalno su isplaćene i roditeljima poginulih hrvatskih branitelja s ovog područja.

Ukupno će se za božićnice izdvojiti nešto više od 150.000,00 kuna.