Dimnjačar ponovo radi na području Grada Kutine

Od početka slijedeće godine dimnjačarske usluge u na području Grada Kutine obavljat će tvrtka Mivegra d.o.o. iz Ivanić Grad. Ugovor o tome potpisali su gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i Mario Iveković, direktor Mivegre d.o.o. „Ugovor je privremen i trajat će 6 mjeseci, a nakon toga ćemo raspisati Natječaj za izbor koncesionara za dimnjačarske usluge na rok od pet godina.“, pojasnio je gradonačelnik Kutine.
Dosadašnji koncesionar Ugovor o koncesiji za dimnjačarske usluge na području Kutine nenajavljeno je otkazao 11. prosinca. „To je bilo iznenadno i zato smo morali brzo pronaći rješenje. Nažalost, brojni su građani dovedeni u tešku situaciju, jer dimnjaci nisu čišćeni te su slijedom zakonskih odredbi nekim građanima isključeni i plinski priključci na obiteljskim kućama.“, rekao je gradonačelnik Kutine ispričavajući se građanima.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Gradonačelnik Kutine zahvalio je tvrtki Mivegra što  je pronašla način da prihvati koncesiju za obavljanje dimnjačarskih usluga na području Kutine, jer svi koncesionari imaju poteškoća u pronalasku i zapošljavanju dimnjačara.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Mario Iveković, vlasnik i direktor tvrtke Mivegra zahvalio je na povjerenju Gradu Kutini te je građane na području Grada Kutine zamolio za razumijevanje i suradnju zbog otežanog obavljanja usluge uslijed mjera zaštite od širenja corona virusa.

Mario Iveković, direktor Mivegra d.o.o. Ivanić Grad

Cijena dimnjačarske usluge na području Kutine u idućih šest mjeseci neće se mijenjati, naglasio je gradonačelnik te je zamolio sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera protiv širenja corona virusa te da dopuste dimnjačarima čišćenje dimnjaka, jer je to važno zbog njihove sigurnosti i sigurnosti svih građana Kutine.

Isprika građanima gradonačelnik Kutine Zlatka Babića