Rezultati izbora za VMO – najviše mjesnih odbora pripalo HDZ-u

Prema privremenim rezultatima objavljenim na službenoj Gradskoj stranici www.kutina.hr građani Kutine dobit će svoje nove predstavnike u vijećima mjesnih odbora. U 25 vijeća mjesnih odbora koliko ih ima na području Kutine najviše svojih predstavnika imat će HDZ koji je sa svojim listama pobijedio u 11 mjesnih odbora: Gradu Kutini, Radićevoj ulici, Ilovi, Zbjegovači, Husainu, Batini, Gojlu, Mišinki, Kutinskoj Slatini, Katoličkim Čairama i Šartovcu.
 Drugi po broju najviše dobivenih glasova u mjesnim odborima je HSLS. Oni su pobijedili u 4 mjesna odbora: Janjoj Lipi, Banovoj Jaruzi, Kletištu i Stupovači.
  Treći po broju osvojenih mjesnih odbora je HNS i to u Čairama, Selištu, i Mikleuškoj.  
 SDP je pobijedio u dva mjesna odbora Međuriću i Brinjanima.
  Domovinski pokret osvojio je jedan mjesni odbor i to u Krču.
U Repušnici je pobjedu odnijela nezavisna lista Dražena Kindermana. U Jamaricama je pobijedila lista Danijela Oprauša i grupe birača. Grupa birača na čelu s Dariom Abramovićem formirat će mjesni odbor u Krajiškoj Kutinici, dok će u Kutinici mjesni odbor činiti grupa birača na čelu s Aleksandrom Bunčićem. 
  Na izbore za mjesne odbore listu je predao i MOST gdje se natjecao u najvećem mjesnom odboru, Gradu Kutini. Tamo predstavlja treću po redu opciju koju su zaokružili građani Kutine.
Na izbore za Vijeća mjesnih odbora izašlo je ukupno oko  2.500 birača, što je približno 1000 birača manje nego na izborima za Vijeća mjesnih odbora 2016. godine kada ih je izašlo 3525, imajući u vidu da pravo glasovanja ima oko 18.500  birača.

Rezultate možete pogledati ovdje:

https://www.kutina.hr/Portals/0/_2020/Sluzbeno/11/I%20Kutina%20-%20XXV%20Mikleu%C5%A1ka%20VR.pdf