Predstavljanje mobilne aplikacije Muzeja Moslavine

 U Muzeju Moslavine u sklopu programa uz obilježavanje Dana Grada promovirana je mobilna aplikacija Muzeja Moslavine. Muzej ove godine obilježava 60 godina rada, te je promocija mobilne aplikacije jedan od osuvremenjivanja načina rada kutinskog Muzeja.  
 Mobilnu aplikaciju predstavio je Zoran Janković (ured GeoKT) koji je i autor iste. Postavljanje mobilnih aplikacija ustanova trend je u vremenu digitalizacije i društvenih mreža. “Muzej Moslavine je među prvim muzejima u Hrvatskoj koji su se odlučili na taj korak. Na ovaj način moguće je pretraživanje građe iz svih područja povijesti, arheologije i etnologije, a fundus kutinskog Muzeja je vrlo bogat i ima se što vidjeti. Također želimo privući širu publiku, osobito mlađu, budući da su oni najaktivnija populacija na društvenim mrežama“, rekla je ravnateljica Muzeja Moslavine, Jasmina Uroda Kutlić.


  Promociji je nazočio i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Kutine Željko Tomičić. On je ovom prilikom najavio ulaganja u Muzej Moslavine, sanaciju temelja Muzeja, te nove ideje osmišljavanja korištenja Muzeja u njegovom prizemlju.


Izrazio je žaljenje što učenici kutinskih škola slabo koriste svu dostupnu građu u Muzeju koji im je tako blizu i koji posjeduje eksponate kroz koje se može učiti povijest od starijeg doba do Domovinskog rata, kao i sve ostalo vezano uz tradiciju i baštinu Moslavine. Kazao je kako na tome treba raditi u suradnji sa kutinskim školama.
  Zoran Janković kroz prezentaciju detaljno je „prošetao Muzejom“ prikazujući korištenje ove aplikacije i lako povezivanje sadržaja Muzeja s njezinim budućim korisnicima. Aplikaciju možete preuzeti ovdje: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.geokt.mmk