Literarni radovi pohranjeni na 5 godina

Grad Kutina ove godine raspisao je literarni natječaj na temu Moj grad 2025. godine kojim je pozvao sve učenike grada Kutine da se odazovu. U sklopu natječaja učenici su trebali pisati na temu kako vide Kutinu za pet godina i sebe u njemu.

Predane radove učenika „Moj grad 2025. godine“ u pismohranu Grada Kutine pohranio je gradonačelnik Zlatko Babić u društvu predsjednika Gradskog vijeća Davora Kljakića i predstavnice aktiva ravnatelja osnovnih škola, Snježane Cohe. Pohranjeni uradci će 2025. godine biti otvoreni, a najbolji nagrađeni na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Kutine.
“Na ovaj simboličan način željeli smo u obilježavanje Dana Grada uključiti i naše škole i naše najmlađe sugrađane, podsjetiti ih kako sve prođe, kako će zasigurno u kratkom roku sve biti iza nas te kako je potrebno da jedni druge ohrabrujemo. Na ovaj način djecu smo htjeli odmaknuti od sadašnjice i usmjeriti na budućnost” rekli su predstavnici Grada Kutine tijekom pohranjivanja radova. Snježana Coha istaknula je kako su djeca budućnost Kutine te da je zadaća svakog Grada brinuti o budućnosti. “Na svima nama je nadati se da će sutra biti ljepše, ali isto tako truditi se da danas drugima uljepšamo koliko god možemo uz nadu da će se barem neke vizije potekle iz pera naše djece ostvariti, da će Kutina imati više parkova, više djece i škola, da ćemo se opet bezbrižno smijati i družiti, a u ime svih nastavnika i kolega ravnatelja poželjela bih našem gradu da još dugo ponosno stoji usred ove divne Moslavine. Draga naša Kutino, sretan ti tvoj dan.“ (izvor: www.kutina.hr)

Više o provedenom literarnom natječaju možete pročitati na: https://www.kutina.hr/Vijesti/Citanje-vijesti/ArticleId/34609/oamid/1491?fbclid=IwAR3u6e5YBb-7cezBxec5D8M8PRVwaxqmhISOxE8aSv4BcBEsIyVj_TvPm1M